Samsunspor Anıtı’nı OMÜ Güzel Sanatlar Tasarlıyor
04 Şubat 2020, Salı - 15:38
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:42

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Kampüsü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve Samsunspor Anıtı’nın tasarımıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Rektör Sait Bilgiç’i GSF ziyaretinde; GSF Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Tarık Yazar ve Dr. Öğr. Üyesi Ceren Pekşen, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Seylan, Seramik Cam Bölümü Başkanı Doç. Dr. Tamer Aslan ve Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sadık Şener karşıladı.

Ziyarete ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ömer İdris Akdin de katıldı.

GSF; anıt projesiyle elim kazada Samsunspor kafilesinde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatacak

Ziyaret başlangıcında Dekanlık makamında ağırlanan Başkan Demir ve Rektör Bilgiç, Dekan Prof. Dr. Ali Tomak ve öğretim üyeleri eşliğinde Fakülte bünyesindeki bölümleri ve atölyeleri yerinde gözlemlediler. Ziyaretin ilk durağı Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olurken, burada Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Seylan, 20 Ocak 1989’da Samsunspor futbol takımının geçirdiği trafik kazasında hayatını yitiren Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan’ın anısını yaşatmak için tasarladıkları Samsunspor Anıtı’nın görsellerini Başkan Demir ve Rektör Bilgiç’le paylaştı. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seylan, üzerinde çalıştıkları ve farklı tasarımlara sahip Samsunspor Anıtı’yla ilgili ayrıntıları konuklarına anlattı.

Ardından içindeki materyaller ve fotoğraflarla GSF’nin geçmişini günümüze taşıyan müzeyi gezen Başkan Demir ve Rektör Bilgiç’e, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Eker GSF Müzesi’nin özelliklerini aktardı.

Tasarım atölyeleri incelendi

Başkan Demir ve Rektör Bilgiç’in incelemeleri, sonrasında Sıcak Cam Atölyesi ziyaretiyle devam etti. Atölyede açık alevde şekillendirme çalışmasını izleyen Başkan Demir ve Rektör Bilgiç, Seramik Cam Bölümü Başkanı Doç. Dr. Tamer Aslan’dan atölyenin fiziki altyapısı ve donanımı hakkında bilgiler alırken camdan yapılmış eserleri de ilgiyle incelediler.

Ziyarette yanı sıra Başkan Demir ve Rektör Bilgiç, sırasıyla Heykel Atölyesi ve Endüstriyel Tasarım Atölyesi’ni de gözlemleyerek, yapılan çalışmalar ve ortaya konan eserlere tanıklık ederken öğrencilerce gerçekleştirilen projelere ilişkin bölüm başkanlarınca bilgilendirildiler.

Ziyaret sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gösterilen konukseverlik adına şükranlarını sunarken, Rektör Bilgiç ve akademisyenlerle birlikte ziyaret anısı olarak objektiflere poz verdi.