OMÜ'de İki Açılış Birden
17 Mayıs 2016, Salı - 10:37
Güncelleme: 17 Mayıs 2016, Salı - 11:20

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) kurulan Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PUAMER) ile OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi'ne yapılan Psikoloji Bölümü'ne ait Gözlem ve Görüşme Odaları'nın açılışları, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan tarafından yapıldı.

PUAMER'in açılış töreninde konuşan Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Taş, özellikle son yıllarda Türkiye'de psikolojiye olan fazla ilgiden dolayı nitelikli öğrencilerin bu bölüme girebildiğini belirterek, OMÜ'nün de bu nitelikli öğrenci potansiyelinden payını aldığını söyledi. Taş, merkezin kurulma amacının Samsun halkına ve öğrencilere psikoterapi hizmeti vermek olduğunu ifade ettiği konuşmasında, terapi ve araştırmalar sonucunda bilimsel veri üretmeyi de hedeflediklerini kaydetti. Taş, başta Rektör Akan olmak üzere, merkezin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözü Rektör Hüseyin Akan'a devretti.

"Psikoloji Alanında Öncü Üniversitelerden Sayılırız"

Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi projesinin geç kalınmış bir proje olduğunun altını çizen Rektör Akan, "Hocamızın da dediği gibi Türkiye'de psikoloji bölümü son yıllarda çok önem kazandı ve bu önem giderek artacak gibi görünüyor. Bu alan, önce aile bazında önem kazanmaya başladı. Aileler çocuklarının psikolojisiyle daha çok ilgilenmeye başladı. İkincisi, bilişimin bu kadar ilerlediği bir çağda, bu tür çağdaş enstrümanlar çok kullanılıyor. Psikoloji, ticaretten reklamcılığa kadar sosyal hayat, ekonomi, politika gibi aklınıza gelecek her alanda ihtiyaç duyulan bir alan oldu." dedi. Sadece sekiz devlet üniversitesinde psikoloji bölümünün bulunduğuna değinen Rektör Akan, bu alanda OMÜ'nün öncü sayılabileceğini söyledi.

Akademisyen ve öğrencilerle birlikte merkezi gezen Rektör Hüseyin Akan, daha sonra OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi'ne geçerek Gözlem ve Görüşme Odalarının açılışını yaptı. Psikoloji Bölümüne ait, ders amaçlı  kurulan odalarda öğrencilere  nasıl görüşme ve gözlem yapılacağı öğretilecek. Ayrıca bu alanda, Türkiye'de sayılı miktarda bulunan Grup Terapi Odası da yer alıyor.

Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen açılışa Rektör Akan'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Arif Gönülol, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.