OMÜ’de Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi için Dış Tetkik Süreci Başladı
23 Ocak 2020, Perşembe - 14:10
Güncelleme: 25 Şubat 2020, Salı - 15:51

TS ISO 1002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi için başvuruda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), dış tetkik sürecine girdi.

Birimlerde incelemelerde bulunarak uygunluk bakımından değerlendirme yapmak amacıyla OMÜ’ye gelen Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Dış Tetkikçiler Grubu, değerlendirme öncesi Senato üyeleri ve kalite komisyon üyeleriyle bir araya geldi.

“2016’dan bu yana kalite çalışmaları birbirini tamamlayarak devam ediyor”

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “2016 yılından bu yana, kanunla belirlenmiş görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmek ve bunu sürdürülebilir kılmak amacıyla başlattığımız kalite çalışmaları, birbirini tamamlayarak devam ediyor. İnşallah OMÜ, sürdürdüğü kalite çalışmalarıyla, kat ettiği mesafe bakımından örnek alınabilecek özelliklere sahip bir kurum olma yolunda devam ederek başarıya ulaşacaktır.” dedi.

Dış tetkik için OMÜ’ye gelen misafirlerinin, Üniversite ile ilgili tespitlerinden onur duyduğunu ifade eden Rektör Sait Bilgiç “Bunda, yapılan çalışmaların yanı sıra hepinizin katkısı ve inanmışlığının önemli bir payı var. Sizim katkılarınız ve inancınız olmasa, sadece üst yönetim olarak bizim gayretlerimizin sahaya yansıması mümkün olmayacak.” diye konuştu.

Gençleri eğiterek, bilgi ve teknoloji üreterek ülkeye hizmet etme şansına sahip olduklarını da hatırlatan Rektör Bilgiç “Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. TSE’nin hem Genel Müdürlüğündeki hem de Samsun teşkilatındaki yetkililerine de hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.

“OMÜ’nün, Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ile ilgili çalışmalarının ve iyi niyetinin farkındayız”

Tetkik öncesi kurumlar hakkında inceleme yaptıklarını kaydeden TSE Ankara Bölge Baş Denetçisi ve Elektronik Haberleşme Mühendisi Tuncay Çimen de “OMÜ’nün, müşteri memnuniyeti yönetim sistemi ile ilgili çalışmalarının ve iyi niyetinin farkındayız. Tecrübe sonucu ortaya çıkan ve ilmi doküman olarak nitelendirebileceğimiz kalite yönetim sistemlerine inanmışlık çok önemli.  Bu konuda başta Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve üst yönetim olmak üzere sizlerin gösterdiği irade için teşekkür ediyorum. Çünkü bu sürece yaptığınız katkı, aynı zamanda ülkemize, yetiştireceğiniz gençlere de katkı sağlayacaktır. Böyle güzel bir ortamda sizlerle birlikte olmaktan dolayı da mutluyuz.” dedi.

Değerlendirme süreci hakkında bilgi veren Tuncay Çimen “Tüm tetkikler uygunluk değerlendirme amacıyla yapılır. İki gün boyunca da bu doğrultuda birimleri gezerek elde ettiğimiz bulguları, iki günün sonunda sizinle paylaşacağız. Ancak bu bir karar değil tavsiye sürecidir. Tavsiyelerimizi ise rapor halinde TSE Yürütme Komitesine sunacağız. Yürütme Komitesinin vereceği karar ise nihai karardır.” ifadelerini kullandı.

Senato üyeleri ve kalite komisyon üyeleriyle tanışan TSE Dış Tetkikçiler Grubu Tuncay Çimen, Nuray Balaban ve Murat Altınok, süreçle ve mevzuatla ilgili soruları da cevapladı.