Fulbright Bursları ve Amerika'da Eğitim Semineri
23 Şubat 2016, Salı - 00:00
Güncelleme: 19 Şubat 2024, Pazartesi - 10:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi, yurt dışında yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen öğrenci ve akademisyenler için "Fulbright Bursları ve Amerika'da Eğitim" semineri düzenledi.

Seminerin sunumunu, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu çalışanlarından eğitim danışmanı Aybüke Uzunca yaptı. Uzunca; katılanlara Fulbright bursları, burslara başvuru şartları ve bursu kazandıktan sonraki süreç hakkında detaylı bilgiler verdi. Amerika'daki üniversitelerin yüksek lisans ve doktora programlarına kabul şartlarını da açıklayan Uzunca, kabul edilebilmek için nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiği hususunda rehberlik etti.

Aybüke Uzunca'nın sunumunun ardından sona eren seminere, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Demir, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Aydın Him ve Ululararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan katıldı.