Çocuklarıma Karşı “Zorunlu Değilim, Sorumluyum"
15 Ocak 2020, Çarşamba - 10:00
Güncelleme: 17 Mart 2020, Salı - 16:54

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Kolejinin Samsun Maarif Hareketi kapsamında projelendirdiği, OMÜ ve Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Zorunlu Değilim, Sorumluyum” isimli panelde çocuk eğitimine ilişkin görüşler paylaşıldı.

Panele; Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Atakum Belediye Başkan Vekili Şeref Aydın, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, OMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Çankaya, OMÜ Vakfı Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Doç. Dr. Eylem Akman Gündüz, okul müdürleri ve öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Panel öncesinde gerçekleştirilen kokteylde “Sorumluluk” temalı resim sergisi açıldı.

Panelde; OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Hatice Kumcağız ve Dr. Öğr. Üyesi Şener Şentürk konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Seher Balcı Çelik; moderatörlüğünü yaptığı panelde dinleyicilere ebeveyn olmanın önemini vurgularken, hem eğitimci hem de ebeveyn olmanın hem çok zor hem de çok önemli bir görev olduğunu dile getirdi.

Doç. Dr. Hatice Kumcağız da konuşmasında olumlu ve olumsuz ebeveyn tutumlarından bahsederken, bu yaklaşımların davranış gelişimine etkilerini örneklerle ifade etti.

“Değişen ve Gelişen Dünyada Eğitimci Olmak” temalı sunumunda ise Dr. Öğr. Üyesi Şener Şentürk; kuşaklar arası farklılıkları en aza indirmek için eğitimcilerin eğitim ve öğretim sürecinde kendilerini sürekli güncellemeleri ve geliştirmelerinin olumlu davranış gelişimi üzerindeki etkilerini dünyadan çeşitli örneklerle açıkladı.

Katılımcılar; programın çok etkili ve katkı sunucu olduğunu, çocuk yetiştirme ve davranışları konusunda sürekli bu tip bilimsel etkinliklere yer verilmesi gerektiğini belirterek, paneli düzenleyen OMÜ Vakfı Koleji yönetici ve öğretmenlerini kutladı.