OMÜ Turizm Fakültesi Bilgi Teknolojileri Seyahat ve Turizm Federasyonu Ağında
14 Ocak 2020, Salı - 17:12
Güncelleme: 26 Mayıs 2020, Salı - 21:23

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Seden Doğan, Uluslararası Gezi ve Turizm Bilgi Teknolojileri Federasyonunun [International Federation for Information Technologies and Travel & Tourism (IFITT)] Türkiye faaliyet ağında (IFITT Turkey Chapter) genel sekreter görevine getirildi.

Hâlihazırda “TÜBİTAK 2219 Doktora Sonrası Yurt Dışı Araştırma Bursu” ile Güney Florida Üniversitesinde (University of South Florida) çalışmalarına devam eden OMÜ Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doğan, seyahat ve turizm endüstrisinde yeni bilgi ve iletişim teknolojilerinin (BİT) kullanımı ile etkileri hakkında bilgi tartışması, değişimi ve geliştirilmesi için önde gelen bağımsız küresel topluluk olan IFITT'nin ”Chapter” adı verilen ülkesel oluşumunun Türkiye ayağında kurucu üyeler arasında da yer aldı.

Avustralasya (Avustralya'nın da dâhil olduğu güneydoğu Asya adaları), Finlandiya, Yunanistan, İtalya, İspanya, Latin ve Kuzey Amerika ile İsviçre ve Afrika'da faaliyet gösteren IFITT'nin 'Chapter' adı verilen ülkesel oluşumunun Türkiye ağında genel sekreter olarak göreve başlayan Dr. Öğr. Üyesi Seden Doğan, ilk resmî toplantısını dün (13 Ocak 2020) gerçekleştiren IFITT Turkey Chapter'ın alınan kararlar konusundaki basın açıklamasını önümüzdeki günlerde yapacağını duyurdu.

IFITT Turkey Chapter'a ait detaylı bilgilere https://www.ifitt.org/  linkinden ulaşılabilir.