100. Yılda Gazetecilerden OMÜ'ye Üç Ödül
11 Ocak 2020, Cumartesi - 14:28
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 11:10

Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde “Milli Mücadele’nin 100. Yılı Etkinlikleri Ödül Töreni” düzenlendi.

Milli Mücadele’nin 100. yılında Samsun’da yılın gazetecilerine, bürokratlarına, siyasetçilerine, iş adamlarına, sanatçılarına ve uluslararası derece alan sporcularına ödüller verildi.

Ödül töreninde Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) üç ödül birden geldi. Yılın Bilim Kadını” ödülüne Prof. Dr Nalan Kızıltan, “Yılın Güzel Sanatlar Ödülü”ne Prof. Dr. Metin Eker, “Yılın Akademi Ödülü”ne Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas değer görüldü.

Samsun protokolünün yoğun katılım gösterdiği gecede Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı'da davetliler arasında yer aldı.

Sunuculuğunu gazeteci ve televizyon programcısı Mesut Yar’ın yaptığı gece, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Gecede Vocavoice Grubu ve Hande Dönmez de sahneye çıktı.

“Özellikle internet gazeteciliği yazılı gazeteciliğin aleyhine bir durum ortaya çıkardı”

Ödül gecesinde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bütün gazeteci arkadaşlarımızın Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Her mesleğin sorunları var. Ancak şunu hep görüyoruz: Gerçekten çalışan gazeteciler açısından özellikle internet gazeteciliği yazılı gazeteciliğin aleyhine bir durum ortaya çıkardı. Tabii ki ortada bir sorumsuzluk var. İnsanlar klavyenin başına geçince kendilerini kahraman zannedip her istediklerinin yazamaya çalışıyorlar. Bu da insanların kişi haklarına onurlarına dokunabiliyor. Ümit ediyorum hazırlanmakta olan internet medya gazeteciliği yasasının da çıkması ile bu konu inşallah düzene girecek. Sosyal medya da ayrı bir sorun. Kişilerin hürriyeti başkalarının hürriyetin başladığı yerde biter” diye konuştu.

Ödül almak için çıktığı sahnede bir müjde veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise “Samsunspor 20 Ocak anıtı konusunda kararı verdik. 20 Ocak 1989 futbol şehitlerimizin anıtının yerini meclisten geçireceğiz. İnşallah çok güzel bir tasarımla bir anıt yapacağız” ifadelerini kullandı.

Gecede 35 kişiye ödül

Gecede 35 kişiye ödülüler verildi. Gecede “Yılın Bürokratı” ödülü Samsun Valisi Osman Kaymak’a, “Yılın Siyasetçisi” ödülü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, “Yılın Belediye Başkanı” ödülü İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a, “Yılın İlçe Belediye Başkanı” ödülü Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’na, “Yılın Kültür Sanat Ödülü” Atakum Belediyesine, “Yılın Onur Ödülü” Yılport Samsunspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım’a, uluslararası temsil ödülü AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’a, “Milli Mücadele Özel Ödülü” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a, “Yılın Sağlık Kurumu” ödülü VM Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özcan’a, “Yılın Bilim Kadını” ödülü Prof. Dr. Nalan Kızıltan’a, “Cesur Kadın Ödülü” Doç. Dr. Deniz Sarı’ya, “Doğal Yaşam Ödülü” Nazlı Uyanık’a, “Yılın Öğretmeni” ödülü Nurten Akkuş’a, “Yılın Fotoğraf Sanatçısı” ödülü Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar’a, “Yılın Güzel Sanatlar Ödülü” Prof. Dr. Metin Eker’e, “Yılın Akademi Ödülü” Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas’a, “Yılın Devlet Okulu” ödülü Baruthane Ortaokulu adına okul müdürü Süleyman Çiftli’ye verildi.