OMÜ Kitap Fuarında
22 Şubat 2016, Pazartesi - 00:00
Güncelleme: 19 Şubat 2024, Pazartesi - 11:26

Geçen yıl birincisi düzenlenen “Karadeniz Kitap Fuarı”, ikinci kez Samsun’da kapılarını açıyor. Etkinlik kapsamında birçok yayınevi, yazar ve sivil toplum kuruluşu kitapseverlerle buluşacak.

TÜYAP tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenen Karadeniz 2. Kitap Fuarı 2016, 23 – 28 Şubat 2016 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Ondokuz Mayıs Üniversitesi bu yıl da fuarda yerini alacak. Salon 2, 101D numaralı stantta yer alacak OMÜ; fakülte yayınları, üniversite dergileri, kitaplarla tanıtım materyallerini sergileyerek üniversite adaylarının sorularını yanıtlayacak.

Bölgenin sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sunması beklenen Samsun Kitap Fuarı’na 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken fuar boyunca panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinlikleri gibi 50’ye yakın kültürel aktivite hayat bulacak.

Aralarında; Emre Kongar, Canan Tan, Mustafa Armağan, Ömer Sevinçgül, Deniz Kavukçuoğlu, Sevil Atasoy, Murat Menteş, Ahmet Şimşirgil, Bahadır Yenişehirlioğlu, Aret Vartanyan, Nebil Özgentürk, Nazan Tacer, Feridun Andaç, Nedim Gürsel, Kahraman Tazeoğlu, Menderes Samancılar, Ayşe Tolga ve Murat Tavlı’nın da olduğu pek çok yazar etkinlikler, imza günleri ve okur – yazar buluşmaları vesilesiyle fuarda okurlarıyla ve kitapseverlerle buluşacak. Fuarda ayrıca geçen yıl yitirdiğimiz Türk edebiyatının büyük kalemi Yaşar Kemal, açılacak sergiyle anılacak.

Nasıl Gidilir?

Samsun Kitap Fuarı geçen sene olduğu gibi bu sene de TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezindeki aynı salonlarda okurları karşılamaya hazırlanıyor. TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, Tekkeköy’de Yaşar Doğu Spor Salonunun yanında yer alıyor. (Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Sokak No: 2, Tekkeköy, SAMSUN)

Ücretsiz Servislerle Fuar Alanına Ulaşılacak

Fuar süresince Cumhuriyet Meydanı ve Fuar Alanı arasında ücretsiz karşılıklı seferler düzenlenecek ve yine Atakum YURTKUR Öğrenci Yurdu (Yeşilyurt AVM karşısı) önünden servisler, ziyaretçileri fuar alanına ücretsiz taşıyacak.

Fuar Ziyaret Saatleri

Girişin ücretsiz olduğu Karadeniz 2. Kitap Fuarı 2016 – Samsun, 23 – 27 Şubat tarihleri arasında 10:00 – 20:00, son gün olan 28 Şubat 2016 tarihinde de 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilecek.

Not: Saat:10.30'da OMÜ Yaşam Merkezi önünden araç kaldırılacaktır.