ÜniAK’tan Ankara Çıkarması
26 Aralık 2019, Perşembe - 16:30
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 17:09

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu (ÜniAK); geniş bir heyet ile Ankara’da bulunan üst düzey birçok farklı kuruma 23 – 24 Aralık tarihleri arasında teknik gezi düzenledi.

Üniversite öğrencilerinin bilgi ve tecrübe kazanmasının amaçlandığı teknik gezide, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Siyaset, Ekonomi, Toplum ve Araştırmaları Vakfı (SETA), ASELSAN, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’na (TİKA) ziyaret gerçekleştirildi.

Teknik gezilerine ilk gün SETA ile başlayan ÜniAK’ın, akabindeki ziyaret durakları ise ASELSAN, TİKA, Gençlik ve Spor Bakanlığı oldu.

Yalova milletvekili Büyükgümüş “Sizlere güvenimiz tam”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ile bir araya gelen ÜniAK Topluluğu, Büyükgümüş’ün tecrübe ve bilgi paylaşımından yararlanma fırsatı buldu. Genel Başkan Büyükgümüş “Sizlerin milletimize faydalı hizmetlerde bulunacağınıza güvenimiz tam, tüm çalışmalarınızda yanınızda yer almaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Kendi Bakanlığınıza hoş geldiniz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, ÜniAK topluluğunu Bakanlıkta kabul etti. Bakan Kasapoğlu topluluğu “Kendi bakanlığınıza hoş geldiniz” sözleriyle karşıladı. Geziyle ilgili konuşan Bakan Kasapoğlu: “Samsun’daki Millî Teknoloji Zirvesi vesilesiyle kurumlarımızı yerinde görmelerini tavsiye ettiğimiz ÜniAK Samsun'u, kendi Bakanlıklarında ağırladık. Bakanlığımızın kapıları bütün gençlerimize ardına kadar açık. Ben ve bütün çalışma arkadaşlarım gençlerin en büyük destekçileriyiz.” dedi.

ÜniAK topluluğu, gezinin ikinci gününde de Anayasa Mahkemesi, TBMM, İçişleri Bakanlığı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcılarını ziyaret etti.

TBMM’yi Fuat Köktaş anlattı

Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, ÜniAK topluluğunu TBMM’de ağırladı. Meclisin halkla ilişkiler toplantı salonunda heyet ile sohbet edip bilgi paylaşımında bulunan Köktaş, üniversiteli gençlere, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde Meclisin bombalandığı alanları gösterdikten sonra TBMM Genel Kurulunu ve AK Parti Grup Toplantı Salonu’nu gezdirdi. Milletvekili Köktaş “Ziyaretleriyle bizleri mutlu eden ÜniAK Topluluğunu TBMM’de ağırladık. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy “Sizleri dinlemek istiyorum”

Meclis ziyaretinden sonra İçişleri Bakanlığını ziyaret eden ÜniAK Topluluğunu, Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy Bakanlıkta kabul etti. Bakan Yardımcısı Ersoy: “Ben burada sizlerle buluşmaktan çok mutluyum, aslında bakanlığımızı ve kendi tecrübelerimi sizlere saatlerce aktarabilirim, fakat ben siz değerli ÜniAK gençliğini dinlemek istiyorum” dedi. Bakan Yardımcısı Ersoy, ÜniAK Topluluğunun önümüzdeki bahar aylarında Samsun’da gerçekleştireceği konferansa konuşmacı olarak katılacağı bilgisini de verdi.

Fatma Betül Sayan Kaya” Sizlerdeki enerji bize güç veriyor”

ÜniAK Topluluğu, teknik gezilerinin son durağında AK Parti Genel Başkan Yardımcıları’yla buluştu. Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya: “Sizlerle bir arada olmak çok güzel, beni geçmişe götürdünüz, sizlerdeki enerjiyi hissetmek bize güç veriyor” şeklinde konuştu. Sayan Kaya, bakanlık dönemi ve siyasi kariyeri ile ilgili tecrübelerini gençlere aktardı.

Karaaslan “İstekli ve kararlı olduğunuz sürece başaramayacağınız hiçbir iş yoktur”

Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise: “ÜniAK ekibini burada ağırlamak çok mutlu edici. Siz sevgili gençlerimiz, böyle istekli ve kararlı davrandığınız sürece yapamayacağınız hiçbir iş yoktur. Hangi mesleğe ait olursanız olun kendinizi vazgeçilmez kılın, seçeceğiniz özel bir alanda tek olun. Sizler, bizlerden sonra ülkemizi ileri götüreceksiniz.” şeklinde konuştu. Gençlerin sorularını yanıtlayan Karaaslan “Sizlerle kısa zaman sonra tekrar buluşmak istiyoruz.” temennisinde bulundu.