Satranç Turnuvasında İlk Hamle Prof. Dr. Sevilhan Mennan’dan
13 Mayıs 2016, Cuma - 15:42
Güncelleme: 17 Mayıs 2016, Salı - 11:24

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Satranç Topluluğunun organize ettiği, OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve OMÜ Vakfının katkılarıyla gerçekleşen “16. Geleneksel Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası” başladı.

OMÜ Öğrenci Yaşam Merkezinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan’ın başlangıç hamlesiyle start alan yarışma; açık, 7 – 10 yaş genel ve 11 – 14 yaş genel olmak üzere üç kategoride yapılacak ve üç gün sürecek. Açılışta Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural ve Şube Müdürleri de hazır bulundu.

Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan başlangıç hamlesi öncesi yaptığı konuşmada bütün yarışmacılara başarılar dileyerek “Geçen sene de açılış hamlesi bana kısmet olmuştu. Şansınız bol olsun.” ifadelerini kullandı. Rektör Yardımcısı Mennan, ardından masaları gezerek satranç sporcuları ile sohbet etti.

OMÜ Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. İrfan Şaka turnuva hakkında; "Yarışmaya yediden yetmişe 30 farklı ilden 450 satranç sporcu ön kayıt yaptırarak haftalar öncesinden kayıtları doldurdu. Her yıl olduğu gibi çekişmeli mücadelelere sahne olması beklenen yarışma sonucunda dereceye giren 39 satranç sporcusuna nakdî ödül, altın, kupa, madalya, satranç takımı ve satranç kitabı gibi ödüller vereceğiz." açıklamasında bulundu.