Rektör Bilgiç’in Misafiri ETÜ Kurucu Rektörü ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı
24 Aralık 2019, Salı - 13:38
Güncelleme: 24 Aralık 2019, Salı - 13:38

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kurucu Rektörü ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e nezaket ziyaretinde bulundu.

İktisadi ve İdari ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) davetlisi olarak Samsun’a gelen ve önceki gün Fakültedeki “Üniversitelerin ve Üniversite Öğrencilerinin Gelecek Vizyonu” adlı söyleşiye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Rektör Bilgiç’le makamında bir araya geldi.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan’ın eşliğinde gerçekleşen ziyarette YÖK Üyesi Prof. Dr. Yaylalı, OMÜ’nün davetinden ötürü müteşekkir olduğunu belirterek Samsun ve Üniversitede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Görüşmede ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki görevini sürdüren Prof. Dr. Yaylalı, yaptığı çalışmalar ve 2010’da kurulan ETÜ’nün mevcut durumu ve söz konusu zaman diliminde katettiği ivmeyi Rektör Bilgiç’e aktardı. Aynı zaman da YÖK Üyesi olan Prof. Dr. Yaylacı, yükseköğrenimdeki gelişmelere dair de fikir ve değerlendirmelerini paylaştı.

Gösterdiği alaka ve nazik ziyareti için konuğu Prof. Dr. Yaylalı’ya şükranlarını sunan Rektör Bilgiç de Erzurum’un ikinci devlet üniversitesi olan ETÜ’nün bölgeye ve ülkeye hizmette önemli yararlılıklar göstereceğine inandıklarını dile getirdi.

Ziyarette Prof. Dr. Yaylalı, oltu taşından yapılmış tespihi Rektör Bilgiç’e hediye ederken, Rektör Bilgiç de konuğuna Üniversitenin hediyesini takdim etti.