HİP HOP Sanatçısı Toni Blackman Öğrencilerle Buluştu
13 Mayıs 2016, Cuma - 10:29
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 16:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) GSEB Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve ABD Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen bir etkinlikle ABD’nin ilk Hip Hop Kültür Elçisi Tonı Blackman OMÜ’lü öğrencilerle buluştu.

OMÜ Devlet Konservatuarı Konser Salonunda akademisyenler ve öğrencilerle sohbet eden Blackman Hip Hop’ ın ne olduğunu ana başlıklarıyla katılımcılarla paylaştı. Blackman, “ Hip Hop genel olarak Rap müziğiyle karıştırılıyor Rap bir müzik tarzıdır ama Hip hop bu müzik tarzını kapsayan bir kültür ve yaşama biçimidir.1970’ lerde New York gettolarında doğan, şiddet karşıtı ve barıştan yana olan bu kültürde Rap, Rap Tiyatrosu ve Break Dance önemli rol oynar. Aynı zamanda Graffiti ’de bu kültürün bir dışavurumudur” dedi.

Yirmi yıl boyunca kırk iki ülkede performans yaptığını söyleyen Blackman, Hip Hop’un kişisel gelişim anlamında kazandırdıklarından ve yapmayı düşündüğü Hip Hop meditasyon projesinden bahsetti. Rap sanatçılarına ritim, sahne kullanımı ve icra konusunda da destek verdiğini söyleyen Blackman salondaki katılımcılarla da Rap müziği üzerine ilginç ve eğlenceli alıştırmalar yaptı. Katılımcıların seçtiği bir harf üzerinden kelime üreterek bunu belirli bir ritimle söyledikleri alıştırmalar eğlenceli ve keyifli görüntülere sahne oldu. İnteraktif şekilde gelişen sohbet katılımcıların Rap müziğini canlı olarak deneyimlemelerini de sağlamış oldu.

Daha sonra Çakırlar Korusunda Samsunlu Rapçi gençlerle buluşan Blackman burada da onlarla bir workshop gerçekleştirdi. Rapçi gençlerin kendi performanslarını da sergiledikleri Workshop akşam saatlerine kadar sürdü.