Rektör Bilgiç, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Akademisyenleriyle Bir Araya Geldi
13 Aralık 2019, Cuma - 20:14
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 17:39

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinin 2019 Yılı Bilimsel Performansı Değerlendirme Toplantısında akademisyenlerle bir araya geldi.

Fakültenin Toplantı Salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Yaşar Doğu Spor Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Çankaya ile akademisyenler katıldı.

Toplantıda Dekan Prof. Dr. Soner Çankaya; Fakültenin tarihçesi, mevcut durumu, fiziki ve akademik gelişmeleri hakkında bir sunum yaptı. Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinin; 4 bölümde 1619 öğrenci, 223 yüksek lisans ve doktora öğrencisiyle eğitim ve öğretime devam ettiğini ifade eden Dekan Soner Çankaya “Fakültemizde bulunan performans laboratuvarı ve fitness salonu, hem kurum içi hem de kurum dışı hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra yüzme, okçuluk ve jimnastik gibi spor alanlarında kurs faaliyetleri de sürmektedir. Yakın bir zaman önce kaybettiğimiz merhum Prof. Dr. Yalçın Taşmektepligil Hocamızla planladığımız düşüncelerimizi ise Rektörlüğümüzün de desteğiyle parça parça uygulamaya koymaya başladık.” dedi.

Öğrencilerin ekonomilerine katkı imkânı sağlanıyor

Fakülte olarak iki önemli faaliyet gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Soner Çankaya “İlk olarak İŞ-KUR ve Kredi Yurtlar Kurumunun ortaklığında, öğrencilerimizin yurtlarda staj yapmasını ya da çalışmasını sağlamak amacıyla bir çalışma başlattık. Bu sayede 20’den fazla öğrencimiz, yurtlarda çalışarak para kazanma imkânı bulacak. Bunun yanında ilçe belediyelerimizin spor faaliyetleri alanında görevli yetkililerle görüşerek, üniversite-şehir yakınlaşmasını da sağlayacak ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Proje ve yayın sayısında hedefler aşıldı

Bölüm başkanlığını yaptığı Spor Yöneticiliği Bölümünün 2019 yılı bilimsel faaliyetlerinin, proje ve yayın sayısıyla hedeflerinin üzerine çıktığına işaret eden Dekan Soner Çankaya, 2020 yılı bilimsel faaliyetlerini de arttırarak devam ettireceklerini belirtti.

Akademisyenlerin 2019 yılı bilimsel faaliyetleri ve 2020 hedeflerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Üniversitenin akademik birimlerinin mevcut durumlarını yerinde ilgililerinden dinleme, akademisyenlerimizle bir arada olma ve onların söyleyeceklerini dinleme fırsatı vermesinden dolayı bu tür toplantıları çok önemsiyorum. Dünya çok hızlı ilerliyor ve gelişiyor. Biz de Üniversite olarak ülkemizin gelişmesi adına yapmamız gerekenleri yapmazsak dünya ile aramızdaki mesafe gittikçe açılır. Mevcut potansiyelimizle, dünya sıralamasında hak ettiğimiz yerlere gelmemizin ana unsuru da siz akademisyenlersiniz. Akademisyenlerimizin çalışmaları bizi üst noktalara çıkaracaktır. Gelecekte yapmamız gerekenleri planlayabilmemiz açısından da bilimsel değerlendirme toplantıları önem taşıyor.” dedi.

Akademik yükselme ve atama kriterleri değiştiriliyor

Akademik yükselme ve atama kriterlerini değiştirme aşamasında olduklarını dile getiren Rektör Sait Bilgiç “Bu değişiklikleri de tüm akademisyenlere bildirdik. Amacımız yükselme ve atamayı zorlaştırmak değil, bilimsel değerlendirmede önem taşıyan alanlarda eksikliklerimiz varsa bunları tamamlamak.” şeklinde konuştu.

Milletini ve ülkesini seven her insanın görevini layıkıyla yapması gerektiğini vurgulayan Rektör Bilgiç “İnançla ve azimle çalışıldığı sürece her şeyi başarabileceğimiz kanaatindeyim. Günümüzde yaşananları hep birlikte görüyoruz. Dünyada büyük bir mücadele ve güç kavgası var. Türkiye’yi de bu güç kavgasında, en önemli engellerden biri olarak görüyorlar. Bu nedenle birçok senaryo içerisinde kendi insanımıza roller vererek piyon olarak kullanıyorlar. Bunu 12 Eylül öncesinde ve 15 Temmuz’da yaşadık. Ülkemizin geleceği adına bu senaryoları bozmak için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Görevlerimizin farkında olup çok çalışmalıyız. Bu boynumuzun borcu.” değerlendirmesinde bulundu.

Üniversite yönetimi olarak hiçbir çalışanın ayrıma tabi tutulmadığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Herkese belli ölçüler ve ilkeler içerisinde yaklaşıyoruz. Özellikle çalışan insan her kim olursa olsun onun çalışmasını kolaylaştırıcı uygulama ve kararlar alıyoruz.” dedi.

“Toplumsal faaliyetlerinizde üzerimize düşeni yapmaya hazırız, yeter ki siz projeler üretin, iş birlikleri gerçekleştirin”

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinin insana en yakın ve en önemli fakültelerden biri olduğuna işaret eden Rektör Sait Bilgiç şöyle devam etti: “Eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin dışında toplumsal faaliyetler de son derece önem arz ediyor. Bunu yapabilecek en yüksek potansiyele sahip fakültelerimizden birisi de Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi. Bu nedenle faaliyetlerinizde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki siz projeler üretin, iş birlikleri gerçekleştirin. Ayrıca siz, dünya ve ülke çapında derece almış sporcular da yetiştiriyorsunuz. Bu başarılar, Fakültenin de ön plana çıkmasını sağlayarak bilinirliliğini arttırıyor."

Spor Bilimleri Fakültesinin faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştirebilmesi için Rektörlüğün her zaman destek verdiğini kaydeden Rektör Bilgiç “Burada yapılacak iyileştirmeler, sadece Üniversitemiz öğrencilerinin değil şehrimizin gençlerinin yetiştirilmesi için de önemli. Üniversitemiz dışından gelerek spor alanlarımız kullanan gençlerimizin burdan çok mutlu olduklarını, memnun kaldıklarını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran da plan, kararlılık ve çalışmayla başarıya ulaşılabileceğinin altını çizerek “Önce inanmak gerek.” dedi.

Toplantının son bölümünde akademisyenlerin istek ve önerilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç daha sonra Fakültenin yenilenen ve düzenlenen alanlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.