Halk Sağlığı Çalışmalarında Diyetisyenin Rolü
13 Aralık 2019, Cuma - 15:58
Güncelleme: 27 Aralık 2019, Cuma - 17:40

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme Bilimleri yüksek lisans mezunu Uzm. Dyt. Sinem Şahin “2. Mezun Buluşması” kapsamında misafir konuşmacı olarak öğrencilerle bir araya geldi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat biriminde görevli olan Uzm. Dyt. Sinem Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda “Halk Sağlığı Çalışmalarında Diyetisyenin Rolü” konulu söyleşiyle deneyimlerini  öğrenciler ile paylaştı.

Sinem Şahin Müdürlük bünyesinde Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat konularında yapılan çalışmalar hakkında çalışmaları öğrencilerle paylaştı. Söyleşide Şahin, sağlıklı beslenme, “Hareketli Hayat Programı”, “Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” ve “Diyabet Kontrol Programı” kapsamında il çapında yapılan faaliyetleri anlattı. Uzman Diyetisyen, yapılan etkinliklerde kurum ve kuruluşların iş birliğinin önemini ve 12 kurum ve kuruluşun katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yılda 2 kez toplanan “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Kurulu” çalışmalarından bahsetti. Sağlık ile ilgili özel gün ve haftalarda yapılan yürüyüş etkinlikleri, bisiklete binme etkinlikleri ve açılan stantlarda yapılan kan şekeri ölçümü, vücut analizi vb. etkinliklerle toplumda farkındalığın arttırılmasını sağladıklarını ifade etti. Çeşitli kurumlar ile iş birliği ile yürütülen “Ağaç Yaşken Eğilir”, “Geleceğe Kulaç Atıyoruz” ve “Beden Kütle İndeksi Hesaplıyoruz” projelerini anlatarak farklı çalışmalarla farkındalık arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Pınar Sökülmez Kaya'nın ve bölüm akademik personelinin katkılarıyla düzenlenen etkinliğin sonunda Uzm. Dyt. Sinem Şahin öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.