Ünlü Oyuncular Melis Birkan ve Caner Cindoruk OMÜ’de
09 Aralık 2019, Pazartesi - 13:44
Güncelleme: 11 Aralık 2019, Çarşamba - 08:54

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğunun düzenlediği söyleşinin bu ayki konukları "Issız Adam" filmi ve "Leyla ile Mecnun", "Söz" dizisiyle geniş bir hayran kitlesi olan tiyatro ve sinema sanatçısı Melis Birkan ve "Aramızda kalsın", "Firar" ve "Kadın" dizisinin sevilen oyuncusu Caner Cindoruk oldu. OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe öğrenciler ve Samsunlular katıldı.

Sohbet havasında geçen ve soru cevaplarla renkli bir hâl alan söyleşide Caner Cindoruk ve Melis Birkan samimi yanıtlarıyla dikkat çekti. OMÜ'de olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen iki sanatçı, aynı akşam oynayacakları “Yeni Bir Şarkı” adlı tiyatro oyununa herkesi davet etti.

Caner Cindoruk, yıllar önce OMÜ Tiyatro Festivali'nde oynadığını anlattı

OMÜ’nün kendisinde önemli bir yeri olduğunu belirten Caner Cindoruk, yıllar önce Çukurova Üniversitesi Tiyatro Topluluğu olarak Samsun’da OMÜ Tiyatro Festivali'ne katıldığını ve çok keyif aldığını anlattı. Cindoruk, OMÜ Tiyatro Festivali'nin köklü bir festival olduğunu, amatör tiyatrolar için değerli olduğunun altını çizdi.

"Bir rolü seçerken çok titizleniyoruz"

Katılımcıların sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu Caner Cindoruk, bir rolü kabul etmeden önce nelere dikkat ettiğine dair yöneltilen soruya şu karşılığı verdi: "Çok şey var aslında, bence yaptığımız işin en zor tarafı bu öngöremediğiniz bir şeyin içine girmeniz. Önce hikâyeye bakıyorum: 'Benim hoşlandığım bir şey mi, böyle bir hikâyenin içinde yer almak ister miyim' ya da 'bu hikâye ne kadar etkili', 'bunun altına kendi imzamı atabilir miyim?' diye düşünüyorum. Ondan sonra oynayacağım karaktere bakıyorum. Bazen karşınıza çok iyi bir hikâye çıkıyor, o zaman oynayacağınız karakteri çok önemsemiyorsunuz. Durum tam tersi de olabiliyor, karakteri çok seviyorsunuz ama genel hikâye sizi içine çekmeyebiliyor. İlk olarak hikâyeye, sonra karaktere, en son da kim çekiyor, buna bakıyorum. Bir rolü tercih ederken çok titizlenmeye çalışıyoruz."

“5 yıl önce yapılan dizi sayısıyla şimdi yapılan dizi sayısı arasında fark var”

Medya sektörünün değişimi, dizi ve filmlerin internet platformlarına doğru yönelmesinin etkileri üzerine dair soruyu ise Cindoruk şöyle yanıtladı: "Televizyon dünyada eski gücünü kaybediyor. Çünkü internet çok yayıldı, televizyon ise ciddi bir düşüşte. 5 yıl önce yapılan dizi sayısıyla şimdi yapılan dizi sayısı arasında ciddi fark var. En az 3'de 1’ni yapıyoruz, şu an bir kan kaybı yaşanıyor. Ama internet platformlarının farkı da şu: Örneğin, Melis ve ben internette bir iş yapacağız ve dünyanın hiç bilmediğimiz noktasında insanlar bizi tanıyacaklar. Öyle bir tarafı da var, dünya sektörünün içinde olabilirsin bir anda." şeklinde cevapladı.

Aynı soruya cevap veren Melis Birkan "Aslında bir noktada güzel bir rekabet. İşler daha nitelikli hâle geldiği zaman ve böyle işler tercih edilmeye başlandığında sektör değişecek zaten. Mesela Leyla ile Mecnun’un asıl seyircisi, onu internetten takip eden kitleydi. İşler internette nitelikli hâle geldiği zaman bu televizyonu da etkileyecek. Bu ister istemez reklamlara yansıyacak, aynı zamanda iç içe bir sürü şeyi etkileyecektir." dedi.