Büyükelçi Yardımcısından Rektör Bilgiç’e Özbekistan Daveti
07 Aralık 2019, Cumartesi - 18:18
Güncelleme: 07 Aralık 2019, Cumartesi - 18:34

Özbekistan Büyükelçisi 1. Yardımcısı ve Eğitim Ataşesi Bobur Togayev ile beraberindeki Askerî Ataşe Shuhrat İkramov, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e nezaket ziyaretinde bulunarak kendisini Özbekistan’a davet ettiler.

OMÜ Uluslararası Öğrenci Birimi ile Uluslararası Öğrenci Topluluğu iş birliğinde düzenlenen “Özbekistan Tanıtım Günü”ne katılan Büyükelçi 1. Yardımcısı Bobur Togayev ve Askerî Ataşe Shuhrat İkramov, Rektörlük makamında Rektör Bilgiç’le buluştu.

Ziyarette, OMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. İzzet Akça ve Topluluk Başkanı Özbek öğrenci Gulomjon Sobirov da hazır bulundu.

Görüşmede Bobur Togayev ve Shuhrat İkramov, Üniversiteye dair muhtemel iş birliği sahaları ve araştırma konuları hakkındaki fikir ve görüşlerini Rektör Bilgiç’e ilettiler. OMÜ ile daha sıkı iş birlikleri geliştirme arzusunda olduklarını kaydeden Togayev, OMÜ’de Özbek öğrencilerin artmasının ilişkileri daha da pekiştireceğini belirterek Rektör Bilgiç’i Özbekistan’da görmekten büyük memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Nezaketleri için konuklarına teşekkür eden Rektör Bilgiç ise OMÜ’nün Türk Cumhuriyetleri’nden gelen çok sayıda öğrenciye kucak açtığını vurgularken, soydaş ülkelerle olan kadim bağları ve ebedî dostluğu güçlendirerek sürdürme arzusunda olduklarını kaydetti. Rektör Bilgiç davetten dolayı şükranlarını sunarak, Özbekistan’ı görmek istediğini dile getirdi.

Ziyaret sonunda, Büyükelçisi 1. Yardımcısı ve Eğitim Ataşesi Bobur Togayev, ülkesinden getirdiği özel yapım rahleyi Rektör Bilgiç’e takdim ederken, Rektör Bilgiç de Üniversitenin adının ve logosunun bulunduğu hasırdan yapılmış hediyeyi konuğuna sundu.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı ile sona erdi.