Terme MYO Dış Ticaret Bölümü'nden Samsunport'a Gezi
05 Aralık 2019, Perşembe - 17:11
Güncelleme: 06 Aralık 2019, Cuma - 17:12

Türkiye'nin kuzeyden dışa açılan en önemli ihracat-ithalat kapısı olan Samsunport'u, Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Dış Ticaret Bölümü, mesleki ve teknik gezi kapsamında ziyaret etti. Geziye, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Dış Ticaret öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Gezi hakkında bilgi veren Terme MYO Müdürü Terzi: "Dış Ticaret firmalarına inanılmaz destek veren; gümrük, lojistik, depolama, konteyner, ulaştırma, tedarik, finans vb. alanlarda faaliyet gösteren Samsunport, günlük milyonlarca iş hacmi ve milyar tl’lik paranın döndüğü bu bölge, Türkiye'nin öncülerinden. Öğrencilerimizin nitelikli birer eleman olarak yetişmesi, mesleki yeterliliklerinin artması sadece okul içi eğitim ile değil sahadaki ilgili kurumlar/firmalardaki işyeri eğitimi ve stajları ile daha da pekişmektedir. Bu anlamda MYO'lar, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetişmesinde çok önemli yer tutmaktadır. Bunun için de sanayi bölgeleri ve firmalar ile çok daha yakın işbirliği yapmak, öğrencilerimizin meslek uygulamalarını geliştirmek istiyoruz. Bugün bizlere eşlik eden, çok değerli teknik ve mesleki bilgiler veren Samsunport çalışanı İsmail Özkayalar'a, gümrük bölgesine girişimize izin veren Samsun Valiliğimize ve OMÜ Rektörlüğümüze çok teşekkür ediyorum". İfadelerinde bulundu.