Rektör Bilgiç’in Konuğu Aselsan YKB ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün
05 Aralık 2019, Perşembe - 16:00
Güncelleme: 05 Aralık 2019, Perşembe - 16:25

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) vereceği “Aselsan’ın Yerlileşme ve Millîleşmedeki Rolü” başlıklı konferansı vesilesiyle Samsun’a gelen Askerî Elektronik Sanayii (Aselsan) Yönetim Kurulu Başkanı (YKB) ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, OMÜ Rektörlüğünü ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’le bir araya geldi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Aselsan YKB ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’e, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram da eşlik etti.

Dünyanın ilk 100 savunma sanayii şirketi ( Defence News Top 100) listesine girerek uluslararası ölçekte büyük bir başarı sergileyen Aselsan’ın başında bulunan Prof. Dr. Görgün, Samsun ve OMÜ’de bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, davet için Rektör Bilgiç nezdinde OMÜ ailesine şükranlarını sundu.

Rektör Bilgiç ise savunma alanında yerli, millî ve özgün çözümler üreterek ülkemizin yüz aklarından biri olan Aselsan’ın YKB ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ü Üniversitede ağırlamaktan onur duyduklarını vurgulayarak gösterdiği alaka için kendisine teşekkürlerini iletti.

Karşılıklı hediye takdiminin ardından Rektör Bilgiç, Prof. Dr. Haluk Görgün ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’la konferansın yapılacağı OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne geçti.