Cennete Girersek Yaşadık
10 Mayıs 2016, Salı - 16:58
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 15:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi ile Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneğinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Hamid Yılmaz ve Fatih Yağcı OMÜ’lü öğrencilerle buluştu.

Sözler Köşkü ekibinden Hamid Yılmaz ve Fatih Yağcı’nın sunumlarıyla gerçekleşen söyleşi OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenirken etkinliğe yoğun bir ilgi oldu. “Cennete Girersek Yaşadık” adlı programda öğrenciler Merkezin koltuklarını tamamen doldurdu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Sözler Köşkünce hazırlanan video gösterisi ile başlayan söyleşide Hamid Yılmaz ehli küfrün davasına çok iyi sadık kalabildiğini bu karşılık ehli iman olan kişilerin ise davasına sadık kalamadığını vurgulayarak “Kişi iman ediyor ama okumadığı bir Kur’an var. Çok acı değil mi bu? İnsan okumadığı bir kitaba ve tanımadığı bir peygambere niye iman eder ki? Allah demiyor mu O’na benzeyin. O kim? Peygamber efendimiz. Bizlerde benzeyip benzemediğimizi bilecek kadar bile bir bilgi yok. Yani kıyaslayacak kadar dahi bir bilgiye sahip değiliz. Acaba ben Peygambere benziyor muyum? Tanımıyorum ki Peygamberi ama iman söz konusu olunca elhamdülillah iman ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Sözler Köşkü ekibinden Yılmaz, Kur’an’daki ayetlerden de örnekler verdiği konuşmasında salonu dolduran gençlere hitaben “Gerçekten hizmet etmek, fedakârlık yapmak istiyorsanız önce karşı tarafın gönlüne girin. O kişi eğer ki sizi severse her şeyi yapar.” diyerek bütün bu telkinleri, çağrıları “dil” ile ifade etmenin kolay olduğunu önemli olanın kalben, hissederek dile getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer konuşmacı Fatih Yağcı ise yaşadığı ve tanık olduğu hadiselerden örnekler verip amaçlarının İslami hakikatlerin anlaşılması, anlatılması ve yaşanması olduğuna işaret ederek “Önünde ölüm diye bir engel var, bunu aşmak istiyorsun. Yaşlılık var, musibet var, sıkıntı var, bunları bertaraf etmek istiyorsun. Aşmak için ne var? Ölüme bir çare var. İşte bu yüzden burada toplandık.” ifadelerine yer verdi.