Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Yeni Binası Törenle Açıldı
10 Mayıs 2016, Salı - 15:22
Güncelleme: 14 Şubat 2024, Çarşamba - 15:52

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Adalet Meslek Yüksekokulu yeni binasına kavuştu. Hayırsever Tülay Ulusoy’un yaptırarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne armağan ettiği bina törenle hizmete açıldı.

Tülay Ulusoy’un merhum babasının adını taşıyan Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulunun açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Yurtseven, İşadamı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, eski bakan ve İstanbul Valisi Nevzat Ayaz, Ulusoy ve Demirören aileleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Baba toprağıma, siz gençlere bir katkım olsun istedim

5 Ağustos 2015 tarihinde temeli atılan ve toplam 2 milyon Türk lirasına mal olan, 2030 metre kare kapalı alana sahip okul binasının açılışında konuşan Türkan Ulusoy duygularını katılımcılarla paylaştı. Ulusoy, ”Adalet Meslek Yüksekokulunu babam Mehmet Tülazoğlu adına yaptırdım ve Çarşamba’da ki yerleşkesi olan OMÜ Üniversitesine ve YÖK’e armağan ettim. Ben okulsuzluktan dolayı zamanında ayrılmak zorunda kaldığımız Çarşamba’ya bu vesileyle geri döndüm. Baba toprağıma, sizlere bir katkım olsun istedim. Çarşambalı hayırsever merhum Mustafa Güneşdoğdu’ dan aldığım ilhamla da ben de bir fakülte yaptırmaya karar verdim.5 Ağustos 2015’te temeli attığımız Adalet Meslek Yüksekokulu bugün eğitime hazır durumda. Umarım sizler bu okulda isteyerek ve zevkle okur, adaletli gençler, topluma faydalı bireyler olursunuz İçimdeki büyük heyecanla bu okulu gençlerin okuması, yetişmesi ve başarılı olmalarını dileyerek OMÜ ve Çarşamba Belediyesi’ne hediye ediyorum” dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise Çarşambalılar olarak eğitime verdikleri önemin altını çizen bir konuşma yaptı Çarşamba’nın artık OMÜ’ den bağımsız bir üniversiteye kavuşmasını planladıklarını söyleyen Dündar, Ulusoy ailesinin nezdinde eğitim konusunda bağış yapan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Bizim tek çaremiz bilgi ve teknoloji

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan da “2010 yılında burası DSİ ye aitti bugün ise bir üniversite kampüsü. Bu kampüsün oluşmasında gerçekten azmettiricilerden biri de benim. Çarşamba Belediye Başkanımız bu konuda çok çaba gösterdi ve işin ucunu hiç bırakmadı, tek tek hayırseverlerimize ulaştı. Hayırsever merhum Mustafa Güneşdoğdu da bize bu kampüs içinde iki fakülte binamızı hediye etti. Bugün de Tülay Ulusoy üçüncü binamızı bize hediye ediyor. Tarih boyunca toplumların gelişebilmesi için en önemli hazinenin bilgi olduğunu görüyoruz. Bilgi toplumu olabilmek içinde tüm gençlerimizi iyi bir eğitimle bu bilgi toplumunun bir bireyi yapmak zorundayız. Bizim tek çaremiz bilgi ve teknoloji. Bilgi için eğitim kaçınılmaz. Bunun için de bu tür kampüsler, binalar gerekiyor. Ama şunu da vurgulamak zorundayım hocalarımız olmasaydı burası sadece binalardan müteşekkil bir alan olurdu. Burayı bir eğitim kurumu haline getiren hocalarımız ve öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli alt yapıyı sağlayan Ulusoy hanımefendiye teşekkürlerimizi sunuyorum Yeni okulumuz OMÜ’ye ve Çarşamba’ya hayırlı olsun.” diye konuştu.

Eğitim bizim için olmazsa olmazımız

Samsun Valisi İbrahim Şahin çok kısa sürede tamamlanan ve hizmete giren okul binası için emeği geçenlere teşekkür etti. “Eğitim bizim için ülke olarak olmazsa olmazımız Ama ülke olarak bunu zaman zaman ıskalıyoruz Çarşamba ilçemiz bu konuda bizim için önemli. Çünkü pek çok hayırseverin eğitim için buraya katkı sağladığını görüyorum. Çarşambalıların da bundan gurur duyması gerekir diye düşünüyorum. Adalet Meslek Yüksekokulu hem bu bölgeye ciddi destek sağlayacak hem de bu bölgenin çocuklarının daha rahat okumasına katkı da bulunacak.” ifadesini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından konuklar toplu olarak Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nun kurdele kesimini yaptı ve bina gezildi. 2 amfi, 4 derslik, 1 bilgisayar salonu, 1 kütüphane ve 3 idari ofisten oluşan binada konuklar hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Hayattan Kareler fotoğraf sergisi

Aynı zamanda yine Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde bulunan İletişim Fakültesi’nin “1. İletişim Şenliği” kapsamında düzenlediği “Hayattan Kareler-2” adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. İletişim Fakültesi Fuaye Alanı’nda Demirören’in kurdelesini kestiği fotoğraf sergisi tüm protokolün iştirakiyle gezildi.