Şehit Öğretmenler Anısına 55 Fidan
22 Kasım 2019, Cuma - 10:42
Güncelleme: 23 Kasım 2019, Cumartesi - 16:42

Atakum İrem Yavuz Anaokulu öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Bahçesi'nde 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenler anısına fidan dikildi..

Fidan dikimine; Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürü İrfan Yetik, Şube Müdürü Kenan Arslan, okulun bağışçısı Cengiz Yavuz, Samsun Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Güray Erener ile Müdür Yardımcısı Dr. Kemal Özcan, akademisyenler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren İlçe Millî Eğitim Müdürü İrfan Yetik “Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız; 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri münasebetiyle şehit öğretmenlerimizin adını yaşatmak ve öğrencilerimizde fidan dikimi konusunda farkındalık oluşturmaktır. Ayrıca 100. yıl etkinlikleri dolayısıyla da fidan sayımızı 55 olarak belirledik. Öğrencilerimiz, diktikleri fidanların yanına şehit öğretmenlerimizin adlarının yazılı olduğu metal plakalar takarak her fidanla bir öğretmenimizin adını yaşatacaklar. Etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçenlere, katılım sağlayan tüm velilerimize ve etkinliğimizin gerçekleştirilmesi için bize yer tahsisi yapan OMÜ Rektörlüğü ile Samsun MYO yöneticilerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim.” dedi.