MENU

TÜBA’dan II. Gıda ve Sağlıklı Beslenme Sempozyumu
18 Kasım 2019, Pazartesi - 14:19
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 16:55
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) - Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu tarafından 28-29 Kasım 2019’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde II. Gıda ve Sağlıklı Beslenme Sempozyumu düzenleniyor. 29 Kasım 2019 Cuma günü saat 09.00'da açılış töreni gerçekleştirilecek sempozyum, 4 oturumda tamamlanacak. (Programa pdf dosyası olarak aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz). 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki sempozyumun açılış konuşmaları Akademi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Akademi Asli Üyesi ve TÜBA-Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Kazım Şahin tarafından gerçekleştirilecek.

“Su Ürünleri ve Sağlık” alt başlığının masaya yatırılacağı sempozyum hakkında konuşan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye’nin coğrafi konumu itibarıyla su ürünleri avcılığı ve üretimi yönünden dünyanın şanslı ülkeleri arasında olduğunu söyledi. Su ürünleri üretiminin, zaman zaman olumsuz medya baskısına maruz kaldığını ifade eden Prof. Şeker, çevresel standartlarla uyumlu, çevreye etkisi en aza indirilmiş, teknolojiyle entegre olmuş üretim sistemlerinin yaygınlaşmasına acilen gereksinim duyulduğunu vurguladı. Türkiye’de su ürünleri konusunda sağlığımızı doğrudan etkileyen en büyük problemlerden birinin istilacı, invazif türler olduğu bilgisini de veren Şeker, zehirli olmaları nedeniyle bu türlerin tüketilmediğini, özellikle balon balıklarının av araçlarına zarar vermesi ve az da olsa insana saldırı vakalarının görülmesi dolayısıyla toplum üzerinde son derece negatif etki gösterdiğinin altını çizdi. Başkan Şeker, tüm bunlar ve benzeri pek çok sorunun, II. Gıda ve Sağlıklı Beslenme Sempozyumu’nda mercek altına alınacağını söyledi.

Prof. Dr. Şeker ayrıca “Düzenlenecek olan sempozyumda beslenme ve sağlığımız için çok önemli olan su ürünlerinin tüketimini artırmanın önemi vurgulanacak, konu hakkında bilinç ve farkındalık oluşturulacak, doğru bilinen yanlışlar gün yüzüne çıkarılacak, su ürünlerinin insan sağlığı açısından önemi detaylandırılarak kamuoyuna duyurulacak. Akademi tarafından hazırlanacak sonuç raporu sayesinde ise ilgili kurum ve kuruluşlar; konu hakkındaki sorunlar, saptamalar, alınması gereken tedbirler ve çözüm önerileri bağlamında bilgilendirilecek.” dedi.

Detaylı bilgi için:

Basın-Yayın Halkla İlişkiler Birimi
(312) 442 29 03 (pbx) / 160
(312) 442 72 36 | 442 23 58 | 442 64 91

Türkiye Bilimler Akademisi – TÜBA
Piyade Sokak No: 27
06690 Çankaya - ANKARA

https://www.facebook.com/turkiyebilimlerakademisi

https://twitter.com/TUBA_TurkBlmAkd

Ek Dosya(lar): 
X
Secure Login

This login is SSL protected