OMÜSEM’in Seminerleri Sürüyor
15 Kasım 2019, Cuma - 13:14
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 16:53

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından düzenlenen Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) personeline yönelik hizmet içi eğitim programı kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu anlatıldı.

Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesinden Dr. Zehra Karakuş Işık, sunumunda “Anayasanın 128. maddesine göre devletin kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişilerinin; genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür. Memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri kanunla düzenlenir. Ancak, mali ve sosyal haklara ilişkin toplu sözleşme hükümleri saklıdır. Üst kademe yöneticilerinin yetiştirilme usul ve esasları, kanunla özel olarak düzenlenir.” dedi.

Dr. Işık; personele ayrıca 657 sayılı Kanun’un kapsamı, özel kanunlara tabi kamu görevlileri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun temel ilkeleri, sınıflandırma ve kadroların tespiti, Devlet Memurları Kanunu’na göre istihdam şekilleri, memurluğa giriş usulü, mahkûmiyet, istisnai memurluk, aday memurluk, devlet memurlarının atanması, devlet memurlarının ödev ve sorumlulukları, 657 sayılı Kanun’da yer alan disiplin cezaları gibi birçok konuda bilgi verdi.

SASKİ Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programı kapsamında 29 Kasım’da 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu anlatılacak.