Akranım Yanımda Ailem Arkamda Projesi Hibe Almaya Hak Kazandı
14 Kasım 2019, Perşembe - 11:28
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 16:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Pembe Yaka Öğrenci Topluluğu üyeleri Arş.Gör. Mehmet Korkmaz, Arş.Gör. Özge Öz Yıldırım ve Dilek Çelik Eren tarafından hazırlanan “Akranım Yanımda Ailem Arkamda Projesi”, Türkiye Aile Planlaması Vakfı (TAPV) tarafından hibe almaya hak kazandı.

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğrencileri ve araştırma görevlileri tarafından Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) bünyesinde kurulan ve danışmanlığını Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı’nın yaptığı Pembe Yaka ekibi, “Akranım Yanımda Ailem Arkamda Projesi” ile erken evlenme oranlarının yüksek, okullaşma ve sağlık hizmetlerine ulaşımın düşük düzeyde olduğu, Roman vatandaşların çoğunluk olarak yaşadığı Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde, Roman gençlere ve ailelerine yönelik bir dizi seminer ve panel düzenleyecek.

Çok sayıda başvuru arasından seçilerek hibe almaya hak kazanan Pembe Yaka Öğrenci Topluluğunun hazırladığı projenin amacı ise gelişim dönemlerine göre cinsellik, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve korunma konularında farkındalık oluşturarak AIDS hakkında bilgi düzeyini arttırmak olarak açıklandı.

Proje kapsamında yapılacak etkinlikler Roman mahallesinde yer alan Kültür Merkezi'nin konferans salonunda gerçekleştirilecek. Ayrıca “1 Aralık AIDS Farkındalık Günü” için mahalleye yakın bir alışveriş merkezinde “AIDS’in Farkında mısın?” etkinliği düzenlenecek. 18 Kasım’da başlayacak proje, 20 Aralık’ta sona erecek.

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfının (TAP Vakfı) 1 Aralık Gençlik Fonu; gençlerin, üreme sağlığı alanında hak sahibi bireyler olarak güçlenmesi amacıyla her yıl üreme sağlığını geliştirmek için hibe programı açmakta.