OMÜ’lü Hemşireler Organ Bağışına Dikkat Çekti
10 Kasım 2019, Pazar - 12:00
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 15:56

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hemşirelik ve Halk Sağlığı Topluluğu ile OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, “3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası’’ kapsamında farkındalık  etkinliği düzenledi.

Organ bağışına yönelik farkındalıkların arttırılmasının hedeflendiği etkinliğe; Rektör Danışmanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

OMÜ yaşam merkezinde düzenlenen etkinlikte, Hemşirelik ve Halk Sağlığı Topluluğu akademik danışmanı ve hemşirelik bölümü bölüm başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Türkiye’de sisteme kayıtlı bekleyen çok sayıda hasta olduğunu, bu açıdan toplumsal farkındalık oluşturulmasının oldukça önemli olduğunu belirterek ‘Bir organ bir hayat; bir hayat bütün insanlık demektir’’ dedi.
Etkinlikte öğrenciler; hazırladıkları eğitim materyalleri ve broşürlerini yaklaşık 450 kişiye dağıtarak, organ bağışı hakkında halkı bilinçlendirdiler.