OMÜ Rektörlük Yönetimi İş Sağlığı ve Güvenliği Muayenesinden Geçti
08 Kasım 2019, Cuma - 14:43
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 15:54

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlük Yönetimi, Üniversite genelinde başlatılan iş sağlığı ve güvenliği periyodik muayeneleri kapsamında kontrolden geçti.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ile kendilerine eşlik eden Genel Sekreter Yardımcıları Serap Sivrioğlu Sezer ve Mustafa Kemal Çayıroğlu; Tıp Fakültesi bünyesindeki İş Yeri Hekimliği’nde muayene oldular.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve beraberindekileri; Tıp Fakültesi Dekanlığının girişinde Dekan Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen ile Hastane yönetimindeki akademisyenler karşıladı.

Rektör Bilgiç “İş yeri ve güvenliğine dair farkındalık ve duyarlılığı üst düzeyde tutmak istiyoruz”

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince çalışanların işe giriş ve periyodik muayenelerinin, 50 binden fazla öğrencisi ve 6 binin üzerinde akademik ve idari çalışanı bulunan OMÜ’de önemli ve vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Rektör Bilgiç, bu konuda farkındalık ve duyarlılığı üst düzeyde tutmak istediklerini; bu doğrultuda acil durum planları, risk değerlendirmeleri, ilk yardım, iş ve iş yeri hijyeni vb. hususlarda yapılan çalışmaların, OMÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğünce koordine edildiğini ve yürütüldüğünü dile getirdi.

Rektör Bilgiç ve Rektörlük yönetiminin diğer mensupları, iş yeri hekimleri ve sağlık görevlileri tarafından yasal prosedür çerçevesinde muayene edildi. Muayene sonrası Rektör Bilgiç bu süreçte görev alıp sorumluluk üstlenen bütün çalışanlara teşekkürlerini iletti.

OMÜ Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi 2017 yılı sonunda kuruldu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetki belgesi alarak faaliyete başladı. Birim; hâlen 3 iş yeri hekimi, 1 iş güvenliği uzmanı ve 1 diğer sağlık çalışanıyla görev yapmaya devam ediyor.

Çalışanlar dışında 3 bin öğrenciye eğitim verilirken 2 bin öğrencinin de sağlık muayeneleri yapıldı

Çalışanların yanı sıra, OMÜ’de uygulama eğitimi görecek olan öğrencilerin de temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile sağlık muayeneleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda bugüne kadar 3 binden fazla öğrenciye eğitim verilirken, 2 binin üstünde öğrencinin de sağlık muayeneleri Üniversitede görevli iş yeri hekimleri tarafından yapıldı.

OMÜ’de devam eden iş sağlığı ve güvenliği sağlık muayenelerinin 2020 Temmuz ayında tamamlanması planlanıyor.