OMÜ Kendi E-Mail Servisini Kuruyor
15 Ekim 2019, Salı - 15:05
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 16:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); kendi e-mail servisi OMAIL’in proje açılış toplantısını, kurumsal çözüm ortakları Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), KoçSistem, Qetra Bilişim Hizmetleri Ltd. Şirketi temsilcileriyle Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri konulu 6 Temmuz tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin gereklerini yerine getirmek için harekete geçen OMÜ, veri güvenliğini yüksek seviyeye çıkarmak için kendi özel sistemini kuruyor.

OMÜ bu doğrultuda millî e-mail servisi veren bir altyapı ile bulut depolama sistemini kurmak, bunu sunucularla güçlendirerek millî veri merkezi oluşturmayı amaçlıyor. OMÜ, kurulacak sistemi daha sonra Hitit Üniversitesi, Ordu ve Amasya Üniversitesi başta olmak üzere üniversitelerle de paylaşacak.

Bu yöndeki hazırlıklar ise belli bir aşamaya geldiğinde ön mutabakat metni Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulacak.

OMAIL Projesi'nin açılış toplantısına; OMÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OKA adına Uzman Barış Şahin, KoçSistem’den Kamu Satış Direktörü Erkan M. Mızrak, Ali Erturan, Esat Uzuner, Qetra Bilişim Hizmetleri Ltd. Şirketini temsilen ise Mehmet Çelik katıldı.