ÖDGO ve SBG Yeni Akademik Yıla Hazır
08 Ekim 2019, Salı - 10:46
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 16:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Ofisi (ÖDGO) ve Samsun Bilim Gönüllüleri (SBG), yeni akademik yıla keyifli bir kahvaltı ile başladı.

ÖDG Ofisi ve SBG, 2019 – 2020 akademik yılının başlamasını kutlamak, bölümden mezun öğrencilerle OMÜ’ye yeni başlayan hazırlık öğrencilerini kaynaştırmak amacıyla kahvaltı etkinliği düzenledi. Etkinliğe Samsunlu gençlerin yanı sıra OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencileri katıldı.

Kahvaltı ile başlayan etkinlik, ÖDGO faaliyetlerinin tanıtımının ardından, SBG’nin kuruluş amaçları ve faaliyet alanları, 2 yıllık süreç içerisinde yapılan etkinliklerin yeni katılımcılarla paylaşılması ile devam etti.

Etkinliğin ilerleyen saatlerinde Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında, Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleşen Avrupa Gönüllü Hizmeti Projeleri'ne giden üç SBG üyesinin faaliyetlerine de değinildi. Gençlik alanında yerel, ulusal ve uluslararası fırsatların da anlatıldığı etkinliğin üçüncü bölümünde 2019 – 2020 akademik yılında ÖDG Ofisi ve SBG’nin planladığı faaliyetlerden de bahsedilirken, katılımcıların ilave öneri ve görüşleri alındı.

Grup sohbetleri ve aktiviteleri ile devam eden etkinlik, verimli ve eğlenceli bir yıl temennisi ile sona erdi.