Rektör Bilgiç Uluslararası Bilgisayar Bilimleri Konferansı'ndan Akademisyen Heyetini Misafir Etti
11 Eylül 2019, Çarşamba - 23:18
Güncelleme: 12 Eylül 2019, Perşembe - 09:50

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) ev sahipliğinde 19 Mayıs 1919'un 100. yılı anısına düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisleri Konferansı (UBMK '19) için Türkiye'nin farklı üniversitelerinden Samsun'a gelen akademisyenler grubu, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret etti.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Kılıç ile öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Akleylek'in refaketinde Rektör Prof. Dr. Bilgiç'le bir araya gelen akademisyenler heyeti; Prof. Dr. Eşref Adalı (İstanbul Teknik Üniversitesi), Halit Oğuz Tüzün (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Banu Diri (Yıldız Teknik Üniversitesi) Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu (Gazi Üniversitesi), Prof. Dr. Nevcihan Duru (Kocaeli Üniversitesi) ve Prof. Dr. Asaf Varol'dan (Fırat Üniversitesi) oluştu.

Makamında öğretim üyeleriyle buluşan Rektör Bilgiç, 19 Mayıs gibi kutlu bir adı taşıyan OMÜ'de, Türkiye'nin farklı bölgeleri ve yurt dışındaki üniversitelerden bilim insanlarını ağırlamaktan duydukları kıvancı ve mutluluğu ifade etti. 19 Mayıs'ın 100. yılına özel düzenlenen pek çok önemli etkinliği, Üniversite olarak Samsun'a taşıdıklarını belirten Rektör Bilgiç, Uluslararası Bilgisayar Bilimleri Konferansı'nın da bu etkinliklerden biri olduğunu kaydetti. Rektör Bilgiç, 19 Mayıs'ın 100. yılına değer kattıkları için konuk akademisyen heyetine şükranlarını sundu.

Millî Mücadele'nin başlangıç noktası olan Samsun ve onunla özdeşleşen OMÜ'de bulunmaktan ötürü duydukları sevinci ve memnuniyeti dile getiren akademisyen grubu da Rektör Bilgiç'e, düzenlenen konferansın niteliği ve içeriğine ilişkin bilgi verirken, sergilenen konukseverlik için de teşekkürlerini ilettiler.

Ziyaretin sonunda aynı zamanda konferansın Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Eşref Adalı, verdikleri destekten dolayı Rektör Bilgiç'e, konferansı temsil eden plaket ile kendisi ve OMÜ adına düzenlenmiş takdir belgesini takdim etti.