Millî Mücadele'nin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Sergisi Afyon'da Açıldı
28 Ağustos 2019, Çarşamba - 16:48
Güncelleme: 28 Ağustos 2019, Çarşamba - 19:29

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi ve Samsun Valiliğinin iş birliğinde başlatılan “Millî Mücadele’nin 100. yılında Kurtuluş Yolu Projesi” kapsamında, OMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının yapıtlarından oluşan “Millî Mücadele'nin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Sergisi”, Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan sonra 26 Ağustos 2019 tarihinde Afyonkarahisar’da açıldı.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi Sergi Salonu'nda düzenlenen 'Millî Mücadele' temalı karma serginin açılışı; Afyonkarahisar protokolünün geniş katılımıyla gerçekleşti. Açılışa OMÜ’yü temsilen ise Öğr. Gör. Atanur Sevim ve Öğr. Gör. Murat Ağçiçek katıldı.

6 Eylül 2019 tarihine kadar açık kalacak sergide, AKÜ ve OMÜ’den 18 öğretim elemanının farklı tekniklerde ürettikleri toplam 27 adet yapıt yer alıyor.

“İlkadım” isimli birinci karma sergiyle Samsun’da yakılan meşalenin ışığı çoğalarak Türkiye’nin farklı şehirlerine taşınmaya devam edilecek. Bir sonraki durağı İzmir olacak serginin, 2019 yılı Kasım ayı içerisinde de tüm katılımcılarla birlikte Ankara’da final yapması planlanıyor.