OMÜSEM İstatistik Yaz Kursları Başladı
26 Ağustos 2019, Pazartesi - 13:54
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 11:01

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından organize edilen "İstatistik Yaz Kursları" başladı.

Bilimsel çalışmaların büyük bir kısmında yararlanılan istatistiksel yöntemlere dair bilgisayar uygulamaları ile desteklenmiş 8 farklı modüldeki kurslar, akademik çalışma yapan kişiler, araştırmacılar, lisansüstü eğitim alan öğrencilerin katılımıyla başladı.

Eğitimler uygulamalı olacak

Program dâhilinde, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz “SPSS Uygulamalı İstatistiksel Analiz – I ve II”; Dr. Öğr. Üyesi Naci Murat “Gpower Uygulamaları ile Güç Analizi (Power Analysis)” ve “SPSS Amos ile Yapısal Eşitlik Modellemesi”; Dr. Öğr. Üyesi Hasan Bulut “SPSS Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistiksel Analiz” ve “R Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistiksel Analiz”; Dr. Öğr. Üyesi Emre Dünder de “SPSS Programı ile Veri Madenciliği Uygulamaları” ve “R Project Yazılımı ile İstatistiksel Veri Analizi ve Görselleştirme Uygulamaları” konularında uygulamalı eğitim verecek.

Her bir modülün 2 gün ve 16 saat süreyle verildiği, OMÜ ve diğer üniversitelerden de akademisyenlerin katıldığı kurslar;  Ziraat Fakültesi DOKAP Bilişim Merkezi Bilgisayar Salonu’nda 14 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek.