OMÜ, Samsun Üniversite Tercih Fuarı’nda
23 Temmuz 2019, Salı - 13:15
Güncelleme: 25 Temmuz 2019, Perşembe - 08:54

Üniversite tercih dönemi süresince üniversite adayları ve velilere üniversiteleri tanıtacak olan Samsun Üniversite Tercih Fuarı, kapılarını açtı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi de fuarda profesyonel ekibi ile öğrencileri bilgilendiriyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan Atakum Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinesinde gerçekleştirilen Samsun Üniversite Tercih Fuarı, Atakum Gençlik Merkezi önünde açıldı. Aralarında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın da bulunduğu protokol üyelerince açılışı yapılan fuarda 18 üniversite, tercih dönemi süresince adaylar ve velileri bilgilendirecek.

“Veliler yerine öğrencilerimiz gelsin”

Atakum Gençlik Merkezi önünde açılan fuar hakkında bilgi veren Atakum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik, Danışman ve Rehber Öğretmeni Sibel Aydın, üniversite adaylarının aldıkları puanlar doğrultusunda tercihler yapacağını belirterek, “Fuara genellikle velilerimiz geliyor. Biz istiyoruz ki gençler kendileri gelip tercihlerini kendileri yapsın. Bu hayat onların hayatı. Nasıl bir hayat ve yaşam kalitesi istiyorlarsa seçecekleri meslek çok önemli” diye konuştu.

“Köklü bir üniversiteyiz”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci İşleri Sorumlusu Arif Savsar, üniversite olarak Türkiye’nin farklı illerinden gelen üniversite adaylarına faydalı bilgiler verdiklerini ifade ederek, “Öğrencilere daha gerçekçi şeyler söyleyerek onların ayaklarının yere basmasını sağlıyoruz. Kendi gelişimleri açısından doğru tercih yapmaları büyük önem arz ediyor. Köklü bir üniversiteyiz. Adaylarımızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.