OKTAM, STK’lar ile Bir Araya Geldi
18 Temmuz 2019, Perşembe - 16:31
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:01

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM), şehir ve Üniversite iş birliğini güçlendirmek amacıyla çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarından (STK) gelen temsilcilerle  bir araya geldi.

OMÜ Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleşen çalıştaya; OKTAM Müdürü Doç. Dr. Hatice Kumcağız, OKTAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan Orak, OKTAM Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi, İŞKUR, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Samsun Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD), Hanımlar Yardımlaşma ve Kültür Derneği (HANDER), Kadından Topluma Eğitim Derneği, El Veren İnsan Derneği, Kadın Girişimcileri Destekleme ve Kültür Derneği, Çarşamba Ev Hanımları Derneği, İlk İş Babalık Platformu ile Çarşamba Kadın Çiftçiler Derneğinden birçok temsilci katıldı.

Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan OKTAM Müdürü Doç. Dr. Hatice Kumcağız “OMÜ OKTAM olarak kadını temel alan çalışmalarımız devam etmektedir. Zaman zaman birçok kurum ve kuruluşla birlikte çalışıyoruz. Bu yüzden sizlerle tanışmak istedik. Bugün burada yer alan dernek, STK, kamu kurum ve kuruluşlarından birçok temsilci ile birlikte neler yapabileceğimizle ilgili fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldik.” dedi.

"Kadın yaşadığı şiddetle değil, neler yaptığı ile gündeme gelmeli"

Amaçlarının, birlikte neler yapabilecekleri noktasında istişarelerde bulunmak olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Hatice Kumcağız “Yaptığınız çalışmalarda siz sahadasınız. Daha çok kadına, dolayısıyla aileye dokunuyorsunuz. Bu yüzden de sizlerle iş birliği yapmayı önemsiyoruz. Kadının; yaşadığı şiddetle değil, neler yaptığı ile gündeme gelmesi için birlikte çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

"Yerel ölçekteki kadın konulu çalışmalar ortaklaştırılmalı"

OKTAM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Demet Özmen Yılmaz ise yerel ölçekte kadın konulu çalışmalar yapıldığını ancak bu çalışmaların ortaklaştırılması ve genişletilmesi gerektiği üzerine konuştu.

OKTAM’a verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden ve bu bağlamda da Üniversite ile her türlü iş birliğine açık olduklarını belirten katılımcılar kendilerini tanıtarak, şehirle Üniversite arasında böyle bir ortaklaşmanın olmasından duydukları mutluluk ve memnuniyeti dile getirdiler.

Toplantı, katılımcıların fikir ve görüşlerini paylaşıp değerlendirmelerini sunmalarıyla sona erdi.