Vefat ve Başsağlığı – Dekan Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil
08 Temmuz 2019, Pazartesi - 09:46
Güncelleme: 26 Aralık 2022, Pazartesi - 12:03

Rahatsızlığı sebebiyle bir süredir tedavi gören Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil, bugün (8 Temmuz Pazartesi) sabah saatlerinde Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur.

Merhumun cenazesi, 9 Temmuz 2019 Salı günü (yarın) Tokat’ın Niksar ilçesindeki Keşfi Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Melik Gazi Mezarlığı'nda toprağa verilecektir.

Merhum Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil’e Allah’tan rahmet; başta ailesi, sevenleri ile yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Fakültede bugün 18.00'de tören düzenlenecek

Merhum Prof. Dr. Taşmektepligil için Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinde bugün (8 Temmuz Pazartesi) saat 18:00’de tören yapılacak.

NOT: Cenazeye katılım için de 9 Temmuz Salı günü (yarın) saat 8:30'da Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi önünden Tokat'a araç hareket edecek.

Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil’in Biyografisi

1959 yılında Tokat’ın Niksar ilçesinde doğan Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil, lisans eğitimini Anadolu Hisarı Gençlik ve Spor Akademisi (şimdiki Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi), yüksek lisansını Gazi Üniversitesi, doktorasını ise Marmara Üniversitesinde tamamladı.

1984 - 1990 yılları arasında Selçuk Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Taşmektepligil, akademik kariyerine Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) devam ederek 1996’da yardımcı doçent doktor, 2011’de doçent doktor, 2017 yılında da profesör unvanını aldı. Uzun yıllar hizmet ettiği OMÜ’de akademik ve idari görevlerde bulunan Taşmektepligil, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı (2016 – 2018) ile Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanlığını (2015 – 2018) da yürüttü. 2018 Mart ayından beri Fakültenin dekanlık görevini sürdüren Taşmektepligil evli ve 3 çocuk babasıydı.

Niksar'ın yakın tarihinin önemli simalarından eski eğitimci-öğretmen merhum Dursun Taşmektepligil'in oğlu olan Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil; spor alanında, Samsun'da akademik çevrelerce saygın ve sevilen bir kişiliğe sahip biri olmakla birlikte, memleketi Niksar ile de hiçbir zaman bağını koparmaması ile biliniyordu.