OMÜ’nün 41. Dönem Mezun Tıp Hekimleri Hizmete Hazır
01 Temmuz 2019, Pazartesi - 21:48
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:26

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni Öğrenci Sosyal ve Yaşam Merkezinde gerçekleşti.

41. dönem mezunlarının diploma aldığı törende 236’sı Türkçe, 31’i İngilizce Tıp Bölümü olmak üzere 267 genç doktor mezun oldu.

Mezuniyet törenine; Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Dekan Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, çeşitli fakültelerin dekanları, emekli öğretim üyeleri, akademisyenler, aileler ve mezun öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını mezun olan tıp doktorları adına Türkçe Tıp dönem birincisi Dr. Samet Çetin ve İngilizce Tıp dönem birincisi Dr. Beril Kırmızıgül gerçekleştirdi.

“Hastalarınızı iyi dinleyin”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir mezun öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Sizler bir hekimde olması gereken bilgi, beceri ve tutumları kazanmış olarak tıp sanatını icra etmek üzere mezun oldunuz. Ondokuz Mayıs Üniversiteli ruhu ile sizlerin de önceki mezunlar gibi bizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphemiz yoktur. ‘Hastalarınızı iyi dinleyin, size teşhisi söyler’ sözünü asla unutmayın. İyi bir öykü almadan, fiziki muayeneyi tamamlamadan sadece tetkik isteyen doktor haline gelmeyin. Bundan sonraki yaşantınızda hepinize başarılar diliyorum.” dedi. Dekan Dağdemir sözlerini, mezun genç doktorların ailelerine ve öğretim üyelerine verdikleri emekler için teşekkür ederek sonlandırdı.

“100. yıl tıp mezunları olmak sizler için ayrı bir gurur”

Genç doktorları, Üniversiteye yaşattığı gururdan dolayı alkışlayarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç katılımcıları tek tek selamladı. Rektör Bilgiç “Bu mutlu günde birlikte olmak bizim de mutluğumuzu fazlasıyla arttırdı. Bu yıl mezunlarımızın sadece mezun olmaktan kaynaklanan mutluluklarına ilave olarak ayrıca taşıdıkları bir gurur daha var. O da genç doktorlarımızın, 19 Mayıs 1919’un 100. yıl mezunu olmalarıdır. 19 Mayıs 1919’da Atatürk kurtuluş meşalesini Samsun’a attığı ilk adımla yaktı. Yanan bu kurtuluş meşalesinin sonunda bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bu günlere nasıl gelindiğini hatırlamanız bakımında bu tarih çok önemlidir. 100. yıl mezunu olarak tıp doktoru olarak vereceğinizin hizmetin yanında bu gururu da hep taşıyacaksınız.” dedi.

"Mezunlarımızla gururlanıyoruz"

OMÜ’den mezun olduktan sonra girdikleri sınavlarda, mezun öğrencilerin yaptıkları derecelerle gururlandıklarını ifade eden Rektör Bilgiç “O müstesna günün adını taşıyan, Türkiye’de üniversiteler arasında saygın bir yere sahip, dünya üniversiteler sıralamasında ilk binin arasında olan Ondokuz Mayıs Üniversitesinden mezun olmanız da ayrıca sizin için bir gurur kaynağıdır. Tıp Fakültemiz, sahip olduğu teknolojik imkânlar ve akademik kadrosuyla başarıya layık olan bir fakültedir. Üniversite hastaneleri içerisinde hastanemiz ve hocalarımız çok önemli başarılara imza attı. 2018 sonbaharında yapılan TUS sınavında öğrencimiz Türkiye TUS ikincisi,  aynı dönem içerisinde DUS Türkiye birincisi ve Kaymakamlık Giriş Sınavında Türkiye birincisi Üniversitemiz mezunları arasından çıkmış, öğrencilerimiz başarılarıyla bizleri gururlandırmıştır. Bu başarıların yeni gelecek olan ve mezun olan öğrencilere de örnek olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

“İnsanı çok sevmeyi temel alan kutsal bir meslek seçtiniz”

Rektör Bilgiç “Uzun ve zorlu eğitim dönemlerinden geçtiniz, insanı çok sevmeyi temel alan kutsal bir meslek seçtiniz. Yaptığınız fedakârlıklar bundan sonraki yaşamınızda da devam edecek. İnsan sevgisi taşıyan yürekleriniz sizi buraya getirdi. Bugün tıp doktoru olma yetkisini veren diplomalarınızı alarak ülkemize, insanlarımıza ve insanlığa doğrudan hizmet edebilme yetkisini ve şansını yakalamış oluyorsunuz. Bu mutlu anı yaşamınızda sizlerde emeği olan ailelerinizi, arkadaşlarınızı ve hocalarınızı asla unutmayınız. Katılımlarınızdan ötürü herkese teşekkür ediyorum. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“100. yılda OMÜ’den mezun olmak ayrıcalıktır”

Törende olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak ise şunları kaydetti: “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye’nin sayılı fakültelerinden birisidir. Biz Samsunlular olarak böyle bir Üniversiteye ve Fakülteye sahip olduğumuzdan dolayı onurlu ve gururluyuz. Milli mücadelenin 100. Yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesinden mezun olmak ayrıcalıktır. Zorlu bir eğitim sürecinden geçtiniz, seçtiğiniz meslek çok kutsal ve kıymetlidir. Sizlerin mesleğine çok büyük saygı duyuyorum. Bütün insanların da sizlere saygı duyduğunu düşünüyorum. Sizleri yetiştiren ailelerinizi ve hocalarınızı yaptığı fedakârlıklar için teşekkür ediyorum. İşini ve insanları seven hekimler olmanız dileğimle, yolunuz açık olsun.”

Açılış konuşmalarının ardından Türkçe Tıp okul birincisi Dr. Samet Çetin, okul ikincisi Dilruba Akbaş, üçüncüsü Ekin Özbak ve İngilizce Tıp birincisi Beril Kırmızıgül, ikincisi Fazirah Hüseyin, üçüncüsü Sıla Akarçay diplomalarını ve hediyelerini Vali Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Dekan Prof. Dr. Ayhan Dağdemir’in elinden aldı.

Genç doktorlar yemin etti

Daha sonra dereceye giren Dr. Samet Çetin ve Dr. Beril Kırmızıgül yaş kütüğüne plakalarını çaktılar. Tüm mezun doktorların her birinin diplomalarını almalarının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir genç doktorlara meslek yeminini ettirdi ve tören büyük bir gurur ve sevinçle fırlatılan keplerin oluşturduğu renkli görüntülerle sona erdi.