İşyeri Eğitimi Eğiticilerine Eğitim Verildi
27 Haziran 2019, Perşembe - 16:11
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:29

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın önerisiyle başlatılan ve yürütücülüğünü OMÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Gökalp’ın yaptığı  “Eğiticilerin Eğitimi” konulu proje kapsamında, OMÜ’lü öğrencilere iş yeri eğitimi veren eğitmenlere 4 günlük bir eğitim programı düzenlendi.

OMTEL Otel’de düzenlenen eğitim programının sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, iş yeri eğitmenlerine katılım sertifikası takdim ederken eğitim veren akademisyenlere de teşekkür belgesi verdi.

Tören öncesi proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Murat Gökalp “Katılımcılarımızın hepsi iş adamları ve sektörlerinde değerli insanlar. Aynı zamanda Üniversitemizin meslek yüksekokullarında iş yeri eğitimi veriyorlar. Proje kapsamında kendilerine verdiğimiz dört günlük eğitimin oldukça verimli geçtiğini düşünüyorum. Üniversitemizden 5 öğretim üyesi arkadaşlarımızla beraber beden dilinden iletişime, etkili sunum tekniğinden günlük ders anlatımına kadar programlar yaptık.” dedi.

“Şehir-üniversite iş birliğinin eğitime sağladığı dayanak bizim için önemli”

Konuşmasında OMÜ’de verilen eğitimin önemine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz de “Sizler de aldığınız bu eğitimle artık OMÜ mezunu sayılırsınız. OMÜ ülkemizin sayılı önemli üniversitelerinden biri. Özellikle son yıllarda ciddi atılımlar yaptı.” değerlendirmesinde bulundu.

Üniversitelerde eğitim ve öğretimle ilgili en önemli problemlerinden birinin öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sağlamak olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Mehmet Ali Cengiz şöyle devam etti “Dolayısıyla şehir-üniversite iş birliğinin eğitime sağladığı dayanak bizim için önemli. Bu anlamda da bu eğitim mühim. Şehirden, sektörlerinde uzman kişilerin Üniversitemizde öğretim elemanı olarak katkısı bizim için değerli. Bu sebeple sizleri ağırlamaktan çok memnunuz. Üniversitemize çok büyük katkılarınızın olacağına inanıyorum. Ayrıca eğitmek de öğrenmenin en etkili yöntemlerinden biri. Öğrenciyle karşılıklı etkileşimle de bir şeyler öğrenebiliyorsunuz. Eğitim veren öğretim üyelerimize de emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.”

Katılımcıları tebrik ederek sertifikalarını sunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, OMÜ öğretim üyeleri Doç. Dr. Murat Gökalp, Doç. Dr. Hatice Kumcağız, Doç. Dr. İsmail Gelen, Dr. Öğr. Üyesi Şener Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Barut’a teşekkür belgesi sundu.

Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından eğitim programı sona erdi.