Öğrencilere Çalışma İmkânı! SÇP Başvuruları 28 Haziran Cuma Sona Eriyor
27 Haziran 2019, Perşembe - 11:50
Güncelleme: 27 Haziran 2019, Perşembe - 15:08

Öğrencilerin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplini kazandırmak maksadıyla T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Çalışma Programları (SÇP) için başvurular 28 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin başvurabileceği program için başvurular, İŞKUR’un internet sitesi (www.iskur.gov.tr) üzerinden 28 Haziran Cuma gününe kadar kabul ediliyor.

Öğrenciler programa katıldıkları her bir gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak.

Sosyal Çalışma Programı 3 ay sürecek!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi de bu program ile öğrenci çalıştıracak. SÇP’lerin 8 Temmuz’da başlayacak çalışma süresi 30 Eylül’de sona erecek. SÇP’ler 3 ay süreyle haftada 3 gün çalışılacak.

Tüm aşamaları İŞKUR tarafından yürütülecek Sosyal Çalışma Programı'yla ilgili ayrıntılı bilgilere bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.