Mezun ve Öğrencilere İş Arama Becerisi Kazandırıldı
21 Haziran 2019, Cuma - 16:33
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:35

Ondokuz Masyıs Üniversitesi (OMÜ) Kariyer Merkezi Müdürlüğü ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü İş Kulübü tarafından; 2018-2019 eğitim öğretim yılında, OMÜ mezunu ve son sınıf öğrencilerine, 18-22 Şubat, 04-08 Mart, 18-22 Mart, 01-05 Nisan, 22-26 Nisan, 13-17 Mayıs 17-21 Haziran 2019 dönemlerinde  “İş Arama Becerileri”  konulu sertifikalı eğitim programları düzenlendi.

Bu program ile 271 öğrenci ve mezuna; CV hazırlama, mülakat teknikleri, beden dilinin doğru kullanılması, etkili telefon görüşmesinin püf noktaları ve iş görüşmesi konularında bilgiler verildi. Ayrıca programa katılanlarda; video ve interaktif uygulamalarla iş arama ve görüşme becerilerinin arttırılması, çalışmak isteyene göre bir iş olduğu fikrinin oluşturulması ve iş arayanların tecrübelerinden yola çıkarak iş arama stratejilerinin geliştirilmesi sağlandı.

OMÜ Mezunlar Koordinatörü ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nursel Topkaya, gelecek dönemde eğitim programlarının devam edeceğini, mezun ve öğrencilerin kariyer gelişimlerine destek olmayı sürdüreceğini ifade etti.

Eğitimin sonunda, İş Kur İş ve Meslek Danışmanı Çiğdem Çakır Beyhan'a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.