Fen Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Töreninde Gurur Tablosu
20 Haziran 2019, Perşembe - 18:33
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni Yaşar Doğu Spor Salunu'nda gerçekleşti.

Mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, çeşitli fakültelerin dekanları, emekli öğretim üyeleri, akademisyenler, aileler ve mezun öğrenciler katıldı.

13 bölümden 712 öğrencinin mezun olduğu tören, Fakülte birincisi Alperen Güçlü’nün konuşmasıyla başladı. Mezun öğrencileri temsilen konuşan Güçlü, sevincini ve gururunu tüm katılımcılarla paylaştı.

“Öğrencilerimizi yeni bir hayata uğurluyoruz”

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı konuşmasında “Bugün bizler için gurur günü, çünkü bugün bizim hasat günümüz. Yıllarca emek verdiğimiz öğrencilerimizi yeni bir hayata uğurluyoruz. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen akademisyenlerimize ve idari personellerimize şükranlarımı sunuyorum. Değerli veliler 4 yıl önce göz bebeklerinizi bizlere emanet ettiniz. Bizler de onları evlatlarımız bildik ve en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık. Çağdaş bilgilerle donattığımız öğrencilerimiz umuyoruz ki toplumumuza ve insanlığa hizmette faydalı olmuştur. Sevgili öğrenciler bilgi durağan bir şey değildir bilgi sürekli gelişir, başta bilim ve teknoloji olmak üzere çalışmak ve üretmek zorundayız. Bu yolda hepinizin ömrünüz boyunca gayret etmenizi ve bundan sonraki hayatınızda bilimin ve Atatürk İlke ve İnkılaplarının ışığında ilerlemenizi temenni ediyorum. Mesleğinizde ve özel yaşamınızda başarılı ve daima mutlu olmanızı diliyorum. Yolununuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

“Bu güzel gün, daha güzel günlerin başlangıcı olsun”

Fakültenin aynı zamanda öğretim üyesi olarak ayrıca heyecanlı ve gururlu olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisidir. Gerek dünya sıralamasında, gerek ülkedeki üniversite sıralamalarında bilim, teknoloji ve sosyal imkânlara sahip, güçlü akademisyen kadrosuyla önemli bir yere sahiptir. Geçen yıl mezun ettiğimiz öğrencilerin yaptığı derecelerle de başarılı olduğunu görüyoruz. Milli Mücadelenin 100. yılında, 100. yıl mezunları olarak sizlere daha fazla görev ve sorumluluk düşmektedir. Öncelikle üniversitemizle olan bağınızı koparmayın ve üniversitemiz mezunlar koordinatörlüğüyle iletişim halinde olun. Bu sene 10 bine yakın mezun vereceğiz. Eğer bu sisteme dâhil olursanız OMÜ mezunu olmanın ayrıcalığını, mezun olduktan sonra da yaşamaya devam edersiniz. Ailelerinizi, hocalarınızı ve sizleri tebrik ediyorum. Bu güzel günün daha güzel günlerin başlangıcı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz Fakülte birincisi Alperen Güçlü’ye başarı belgesi ve hediyesini takdim etti. Ardından fakülte ikincisi Muazzez Büşra Karaçuka ve fakülte üçüncüsü İpek Ergül’e başarı belgeleri ve hediyeleri öğretim üyeleri tarafından verildi.

Ardından 13 bölümün dereceye giren öğrencileri de başarı belgelerini ve hediyelerini öğretim üyelerinden alırken, tören tüm öğrencilerin başarı belgelerini almaları ve büyük bir coşkuyla kep atmalarıyla sona erdi.