Güzel Sanatlar Fakültesi 3. Dönem Mezunlarını Verdi
19 Haziran 2019, Çarşamba - 19:20
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinin 3. dönem mezunları,Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle başarı belgelerini almanın gururunu yaşadı.

Mezuniyet törenine Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, Güzel Sanatlar Fakültesinin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, onur konuğu olarak davet edilen emekli akademisyenler, Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerin Fakültede geçen 4 yılından kesitler sunan fotoğraf gösterimiyle başlayan törende, Fakülte birincisi Tuğba Mermerci mezunları temsilen bir konuşma yaptı. Onları yetiştiren akademisyenlere, verdikleri emek için ailelere teşekkür eden Tuğba Mermerci “Bugünden sonra topluma faydalı bireyler olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. “ dedi.

“Üniversitenin vitrini, dışa açılan kapısı, şehrin fotoğrafıyız”

Güzel Sanatlar Fakültesinin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Metin Eker ise “Üniversitemizin yeni Fakültelerinden biri olsak da verdiğimiz üçüncü dönem mezunlarla yenilikten çıkmaya ve ustalaşmaya başladık. Bu açıdan bugün mezun olan ve artık meslektaş olduğumuz öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Kurucu dekan olarak Fakültenin tüm öğretim elemanları adına konuştuğunu ifade eden Prof. Dr. Metin Eker “Fakültemizin bir özelliği de eğitim veren dört kuşağı da bünyesinde barındırması. Bizi yetiştiren hocalarımızdan öğrencilerimize bir köprü kurmaya gayret ediyoruz. Bu açıdan gelenekseliz. Diğer yandan da sizi yeni Türkiye ve dünya koşullarına hazır etmek açısından da çağdaşız. Bu anlamda yükümlülüklerimizin bilincindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Güzel Sanatlar Fakültesinin kaliteli bir eğitim kadrosu bulunduğuna dikkat çeken Metin Eker, fiziki koşullarının da ivme kazandığını kaydederek şöyle devam etti “Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Üniversitenin vitrini, dışa açılan kapısı, şehrin fotoğrafıyız. Ayrıca ülkenin de kültürel ve sanatsal fotoğrafıyız. Bu anlamda yerel, ulusal ve evrensel anlamda bir misyon yüklenen, bu misyonu hayata entegre etmeye çalışan bir Fakülte anlayışına sahibiz. “

Törende, hocaların hocası olarak da bilinen Güzel Sanatlar Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Memduh Erkin’in selamlama konuşması da video gösterimiyle katılımcılara izletildi. Sağlık sorunları nedeniyle törene katılmayan Prof. Dr. Memduh Erkin; mezunlara, ailelere ve akademisyenlere iyi dileklerini iletti.

“Sanatçı ve tasarımcı kimliğinizle Üniversitemizi en iyi yerlerde temsil edeceksiniz”

3. dönem mezunlarını vermenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak da emekleri için akademisyenlere ve ailelere teşekkür ederek mezun öğrencilere seslendi. Dekan Ali Tomak “Sevgili mezunlarımız, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesini başarıyla bitirdiniz ve diploma almaya hak kazandınız. Sizlerin sanatçı ve tasarımcı kimliğiyle 44 yıllık geçmişi olan Üniversitemizi ve Fakültemizi en iyi yerlerde, en iyi şekilde temsil edeceğinize içtenlikle inanıyoruz. Yaşamı sanat ve tasarımla bütünleştiren, toplumun biçimlendirilmesinde, kültürlenmesinde katkı sağlayacak ayrıcalıklı insanlar olarak daima önemli bir amaç peşinde olacak olan sizlerle ülkemiz ve Üniversitemiz adına gurur duyuyoruz. Bugünün haklı gururunun sizlere ayrı bir sorumluluk yüklediğini de unutmayın. Ulu önder Atatürk’ün de belirttiği gibi çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahata yaşamak isteyen insanlar önce ümitlerini, sonra hürriyetlerini ve en son istikballerini kaybetmeye mahkûmdur.” dedi.

Dekan Tomak sözlerini “Mezunlarımız; yolunuz, bahtınız açık olsun.” temennisiyle bitirdi.

Konuşmaların ardından Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Fakülte birincisi Tuğba Mermerci’ye başarı belgesini takdim etti. Fakülte ikincisi Gülcan Uçar’a başarı belgesi ve hediyesini Prof. Dr. Metin Eker takdim ederken üçüncü Kemal Aydın’a Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener sundu.

Başarı belgelerini alan öğrenciler, Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleriyle toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi. Mezunların keplerin i fırlatmasıyla tören sona erdi.