OMÜ Mimarlık Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu
19 Haziran 2019, Çarşamba - 18:48
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:50

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde görkemli bir tören ile kutlandı.

Törene; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından mezun öğrencileri temsilen konuşan fakülte birincisi Mimar Kevser Çelik sevincini ve gururunu tüm katılımcılarla paylaştı.

Mezun öğrenciler uluslararası projelerde gururlandırdı

Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basışının 100.yılına rastlayan üçüncü mezuniyet töreninde duyduğu gururu ifade eden Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay “Bugün bizler için çok önemli bir gün. 6 yıl önce 45 öğrenciyle başladığımız ve bu yıl mimarlık ve iç mimarlık olmak üzere toplam 846 öğrenci sayısına ulaştığımız eğitim ve öğretim yolculuğumuzun bu aşamasında, 103 mimarlık ve 43 iç mimarlık öğrencimizin meslek yaşamlarına adımlarına atmalarına hazırlanıyoruz. Bu süre içerisinde nitelikli bir eğitim ortamı ve akademik içeriğin oluşturulması için çok büyük emek verdik. Bu süreçte bize destek veren ve hedeflerimize ulaşmamızda yardımcı olan akademisyenlerimize, meslektaşlarımıza, idari kadromuza ve rektörlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreçte sürdürülebilir kent ve mimarlık için bir eğitim vermeyi amaçladık. Sevinerek söylüyorum ki mezunlarımız içinde ulusal ve uluslararası projelerde ödül alan birçok sayıda öğrencimiz var."dedi.

“Mesleki etik çizgisinden hiç ayrılmayın”

Öğrencilerin alanlarında uzman mimarlar yetiştirmeyi hedefleyerek önemli aşamalardan geçtiğini belirten Oktay sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sizleri derslerde zaman zaman zorlamış olsak da kente, çevreye ve topluma duyarlılığı göstererek sizleri konusunda uzmanlaşmış mimarlar olarak yetiştirmeye çalıştık. Şimdi OMÜ’lü iç mimarlar olarak sizlerin elde edeceğiniz başarılarla ve gerçekleştireceğiniz çalışmalarla gurur duymak istiyoruz. Bunun için de burada öğrendiklerinizi hiçbir zaman yeterli olmadığını bilin ve kendinizi sürekli geliştirin. Mimarlık ve iç mimarlık mesleği görgüyle, bilgiyle, teknolojiyle çok ilgilidir. Dolayısıyla öğrenme sürecinizin devam edeceğini unutmamalısınız. Yolunuzu daha iyi çizmek için araştırmaya, öğrenmeye ve daima meraklı olmaya önem vereceksiniz. Mimar ya da iç mimar olmak için değil daha iyi mimar daha iyi iç mimar olmak için çabası içerisinde, meraklı, mesleki etik çizgisinden hiç ayrılmayın. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum.”

Fakülte birincilikle bitiren Kevser Çelik ikinci sırada yer alan Büşra Duvar ve üçüncülükle dereceye giren Emriye Albayrak ödül ve başarı belgelerini Prof. Dr. Derya Oktay’ın elinden aldı.

Mezun olan öğrencilere protokol üyeleri ve öğretim üyeleri tarafından başarı belgelerinin verilmesinin ardından tören, keplerin havaya atılması ile sona erdi.