Sağlık Sektörünün Yeni Neferleri Göreve Hazır
19 Haziran 2019, Çarşamba - 18:31
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:52

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) 2018 – 2019 akademik yılın mezuniyet törenleri tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi de bu kapsamda düzenlediği mezuniyet töreniyle yaklaşık 400 mezununu sağlık sektörüne kazandırdı.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Eski Spor Salonu’nda organize edilen mezuniyet töreninde; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, Fakültenin bölüm başkanları ve akademisyenleri ile mezunların aileleri yer aldı.

Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi ile Sosyal Hizmet Bölümlerinden mezun olan geleceğin sağlıkçılarının sahneye davet edilmesiyle başlayan törendeki açılış konuşmalarında ilk olarak Fakülte birincisi Elif Bayer söz aldı.

“Başka hayatlara dokunmak için buradan ayrılıyoruz”

Konuşmasında duygu ve düşüncelerini paylaşan Fakülte birincisi Bayer “Bugün burada hem bir sonu hem de bir başlangıcı yaşıyoruz. 4 yıl önce hiç bilmediğimiz bir şehirde, hiç tanımadığımız insanların arasında kendimize yeni bir hayat kurduk. Acısıyla, tatlısıyla bitirdiğimiz bu 4 yılın sonunda birer çiçek gibi başka yerlerde açmak, başka hayatlara dokunmak için buradan ayrılıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de modern hemşireliğin öncüsü olan Safiye Hüseyin Elbi’nin “Bakımımızla iyileşen, gözleri parlayan hastalar görmek dünyalara bedeldir ancak bizim mesleğimiz aşk ister” sözünü aktaran Elif Bayer, sözlerinin devamında “Bu nedenle önce kendime sonra arkadaşlarıma tavsiyem aşkla, sabırla ve en önemlisi bilimin ışığında en üst düzeyde bakım vermektir. Son olarak bizleri bugünlere getiren Ulu Önder Atatürk’e teşekkürü bir borç biliyorum. Varlıklarıyla bizlere güç veren, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ailelerimize, bilgi ve tecrübeleriyle bizi aydınlatan değerli hocalarımıza, eğitimimizi destekleyen, bizlere OMÜ’lü olma ayrıcalığını yaşatan Üniversiteme ve burada heyecanımızı paylaşan siz değerli misafirlerimize arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyor, sizleri saygı ve saygıyla selamlıyorum.” sözlerine yer verdi.

19 Mayıs 1919’un 100. yılı mezunları

Sonrasında genç mezunların heyecanlarını paylaşmak üzere kürsüye gelen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi ise 4 yıl önce farklı duygularla gelen öğrencilerin Samsun ve OMÜ’ye inandığını ve bunun neticesinde emeklerinin karşılığında mezun olduklarına işaret ederek “Ben bazı tarihleri çok önemserim. Ben de OMÜ’den 2000 yılında mezun olmuştum; o zaman bizler için milenyum mezunu demişlerdi. Şimdi ise sizler hem Samsun’da hem OMÜ’den hem de 19 Mayıs 1919’un 100. yılının kutlandığı bu anlamlı tarihte mezun oluyorsunuz. Onun için gerek 2019 yılı mezunu olmanın gerekse de OMÜ’lü olmanın ayrıcalığıyla önünüzde çok güzel günler ve gelecekler olacaktır. Artık OMÜ ailesinin birer üyesisiniz. Bundan sonraki süreçte de bu aidiyetle yolunuza devam edeceksiniz.” dedi.

“Ülkemiz gelecek nesillerle daha müreffeh hâle gelecektir”

Konuşmasında mezunların ailelerine de hitap eden Dekan Prof. Dr. Terzi, hem kendilerinin hem de ailelerin bugün uğurladıkları genç sağlıkçılara yürekten inandıklarını vurgulayarak onları “Sevgili ailelerimiz de mezunlarımızın yaşadığı mutluluğu ve gururu paylaşıyor. Mezunlara olan inancımız bundan sonra da elbette devam edecek. Zira ülkemiz gelecek nesillerle daha müreffeh hâle gelecektir. Kuşkusuz bu bir ayrılık değil; bize emanet ettiğiniz, gözünüz gibi baktığınız gençlerimizi sizlere sağ salim teslim ediyoruz. İnşallah bundan sonra mezunlarımızın yaşayacağı ve yaşatacağı gururlu günlere tanıklık edeceksiniz. Buna kalben inanıyorum.” cümleleri ile selamladı.

“Her zaman bilimi rehber edinin”

Sağlık sektörüne enerji ve heyecanlarıyla güç katacak yeni mezunlara tavsiyelerde bulunan Dekan Terzi, sözlerini şöyle tamamladı: “ Lütfen hür olan vicdanınızı başkasına teslim etmeyin. Kendi duygu, düşünce ve doğrularınızla beraber yolunuza devam edin. Atatürk’ün de dediği gibi ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk hâlinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder’. Yine onun vurguladığı gibi ‘Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin’. Onun için sizler de gelecekte önünüze çıkacak engellerde, bütün yorgunluk ve zorluklarda her zaman bilimi rehber edinin. Daha kaliteli bir sağlık hizmetinin verilmesinden bilgi ve deneyimlerinizle önemli bir rol alacaksınız. Sizleri tekrar tebrik ediyor; her birinize başarılı ve sağlıklı bir hayat diliyorum, Allah’a emanet olun.”

Dekan Prof. Dr. Murat Terzi, konuşmasının ardından Fakülte birincisi Hemşirelik Bölümünden Elif Bayer, Fakülte ikincisi Ebelik Bölümünden Rukiye Şahin ve Fakülte üçüncüsü Hemşirelik Bölümünden Gökçenur Dinçer’e başarı belgelerini takdim ederken, Fakülte birincisi Elif Bayer, mezuniyet kütüğüne plaketini çaktı.

Törende, bölümlerde dereceye giren öğrencilere öğretim üyeleri tarafından başarı belgelerinin verilmesi ve diğer mezun öğrencilerin diplomalarını almalarının ardından genç sağlıkçılar, katılımcıların şahitliğinde ve ilgili bölüm akademisyenlerinin rehberliğinde meslek antlarını okudular.

Mezunlara tezahüratlarla tempo tuttular

Tören sonunda, sağlık sektörüne adım atan mezunların heyecanı, kep atma seremonisiyle doruğa çıkarken, mezun öğrencilerden bazılarının, yakınları tarafından tezahüratlarla tempo tutulup tribünlere çağrılması, törene renk katan anlardan oldu. Bunun yanı sıra, mezunlar arasında yer alan Afrika kökenli öğrenciler de aileleriyle objektiflere yansırken, evli olan bazı mezunlar törene çocukları ile katıldı.