Rektör Bilgiç Bahçe Bitkileri Bölümünü Ziyaret Etti
19 Haziran 2019, Çarşamba - 12:50
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 13:57

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç fakülte ziyaretlerine devam ediyor. Daha önce Fen- Edebiyat Fakültesi’ndeki bölümleri ziyaret eden Rektör Bilgiç’in bu seferki durağı Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü oldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın da eşlik ettiği ziyarette Rektör Bilgiç, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Balkaya, bölüm öğretim elemanları ve araştırma görevlileriyle bir araya geldi.

Bahçe Bitkileri Bölümü Seminer Salonunda gerçekleşen ziyarette Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Balkaya, bölümün tarihçesini, imkânlarını ve projelerini kapsayan tanıtım sunumu gerçekleştirdi.

“Ziraat akademik yapısı üretken bir fakülte"

Sunum sonrasında bölüm hakkında değerlendirme yapan Rektör Bilgiç, Ziraat Fakültesini başarılı bulduğunu ve akademik yapısının üretken olduğunun altını çizerek sözlerini sürdürdü. “Öncelikle davetiniz ve sunumunuz için teşekkür ederim. OMÜ Ailesinin böyle güzel bir parçası olan bir bölümümüzle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bildiğiniz gibi mutlu ve huzurlu bir ailenin içerisinde büyüyen bireyler buna paralel olarak daha iyi bir şekilde yetişir. Hele ki bu aile bir bilim yuvasının içerisindeyse bu bireyler daha verimli çalışır hale geliyor. Bunu sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Nasıl ki çocuklarımız genetik havuzdan beslenip dünyaya gelmiş olmalarına rağmen, bizlerden çok farklı davranış, düşünce ve algı farklılıkları varsa, burada tamamen birbirinden farklı gen havuzlarından oluşmuş bireyler olarak farklılıkların daha büyük ve keskin olması kaçınılmaz. Buna rağmen bu beraberliği sağlıyor olmanız çok önemli. Beraberliğinizi her daim sürdürün. Üniversite yönetimi olarak biz de bu ailenin yapısını korumayı önemli görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı dilek ve isteklerin sunulduğu, görüşlerin paylaşıldığı ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Haber: Hüseyin Özkan