Genç Mühendislerin Mezuniyet Coşkusu
18 Haziran 2019, Salı - 18:37
Güncelleme: 26 Haziran 2019, Çarşamba - 18:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi, düzenlediği 23. dönem mezuniyet töreni ile genç mühendislerini geleceğe uğurladı.

Öğrenci Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, meslek odaları temsilcileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Fakülte birincisi Bilgi Nayır’ın mezun öğrencileri temsilen yaptığı konuşmayla başladı. Hayatı daha yaşanabilir kılmak için yeni fikirler üreten, özverili ve hoşgörülü mühendisler olacaklarının sözünü veren Bilgi Nayır  “Bilimin ışığın hiç ayrılmayacağız. Atatürk’ün dediği gibi hayattaki her şey için, medeniyet için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir.” dedi.

“OMÜ adının size ayrıca bir sorumluluk yüklediğini unutmayın”

Atatürk’ün gençlere hediye ettiği özel tarihin adını taşıyan bir üniversiteden mezun olmanın gurur verici olduğunu ifade eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli de “Bu haklı gururun size ayrıca bir sorumluluk yüklediğini unutmayın. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da kurtuluş meşalesini zor koşullarda yaktığını unutmamanız; ülkemizin güçlü, müreffeh olması ve tam bağımsızlığı için durmadan çalışmanız gerekmektedir. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk, yol arkadaşları ve bütün kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” diye konuştu.

“Dünyanın değişiminin arkasındaki itici güç yetkin mühendislerdir”

Mühendislerin, bilim ve teknolojiyi insanlığın yararına dönüştürerek günümüzün modern yaşantısını mümkün kıldığını ve dünyayı değiştirdiğini vurgulayan Dekan Birol Elevli sözlerini şöyle sürdürdü “Mühendisler olmasaydı dünyamız, olumsuz anlamda çok daha farklı olurdu. Dünyanın değişiminin arkasındaki itici güç de yetkin mühendislerdir. Mühendislik Fakültesi ailesi olarak bizler de Üniversitemizin tüm birimleriyle birlikte sizleri yetkin birer mühendis olarak donatabilmek için en iyisini yapmaya çabalamaktayız. Bugünden sonra artık her biriniz ülkemizin ve dünyamızın değişimine karşı da sorumlu genç mühendislersiniz. Çağdaş Türkiye’nin aydınlık yüzleri olarak ülkemizin, Atatürk’ün çizdiği yoldan sapmadan yükselmesinin en büyük güvencesi sizlersiniz. Size verdiğimiz üst düzey bilgilerle, kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza inanıyoruz. Başarılarınızla OMÜ’nün adını yayacak, bizleri onurlandıracaksınız.”

Verdikleri emek ve gösterdikleri fedakârlık için mezun öğrencilerin ailelerine ve akademisyenlere de teşekkür eden Dekan Elevli  “Değerli genç mühendisler, bundan sonra yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Sizden isteğim; insan odaklı, adil, pozitif olmanız ve öğrenmekten hiçbir zaman vazgeçmemenizdir. Hepinize üstün başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin.” temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri verildi. Fakülte birincisi Bilgi Nayır’a hediye ve başarı belgesini Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli takdim ederken diğer öğrencilere hediye ve başarı belgeleri meslek odası temsilcileri ve akademisyenler tarafından verildi.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Selim Aras tarafından okutulan mühendislik yeminini eden mezunların keplerini fırlatmasıyla tören sona erdi.