Hukuk Fakültesinin Gurur Günü
18 Haziran 2019, Salı - 15:45
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 14:05

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 2018 – 2019 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüs’ü Konferans Salonu’nda düzenlenen törende yaklaşık 150 genç hukukçu mezun oldu.

Törene; Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Beğen, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, ilçe protokolü, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve davetliler katıldı.

“Her şeyin gayesi insandır”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil “Hukuk, insanlık tarihinin ilk başlangıcından beri bilinen en önemli alanlardan bir tanesidir. Günümüzde insan yaşamının önemi daha da arttı. Nasıl ki tıp, insanların hayatında doğuştan ölümüne kadar büyük önem taşırsa hukuk mesleği de bu denli önemli. Dolayısıyla yetiştirdiğimiz öğrencilerin donanımlı olmalarına, hukukun bütün konularına vakıf olmalarına gayret ettik. Bu noktadan sonra öğrencilerimiz iş yaşamına geçecekler. Belki bir kısmı akademik kariyer yapacak, bir kısmı serbest meslekte çalışacak, bir kısmı kamuda görev alacak. Ne surette olursa olsun hiçbir meslek sadece diploma almakla bitmez. Mutlaka mesleki anlamda gelişmek için eğitimi sürdürmek gerekir. Saygıdeğer veliler, sizler de çocuklarınız için çok büyük emek verdiniz. Belki ekonomik zorluklarla karşılaştınız, belki sosyal imkânlarınızı yeterince kullanamadınız. Çocuklarınıza uzaklarda hasret duydunuz ve neticede 4 yıl bitti. Artık sizler de bu mutluluğu doya doya yaşayabilirsiniz. Bütün bu faaliyetlerde çabası olan öğretim üyesi, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Onların katkılarıyla öğrencilerimiz bu eğitimi gerçekleştirdi. Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti’nde yargı konusunda Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanlığı tarafından çok önemli çalışmalar devam ediyor. Yargı reformu paketleriyle Türkiye’de hukukta, yer alan paydaşların çabalarıyla hukuk alanında reformlar yapılıyor. Her şeyin gayesi insandır. Dolayısıyla temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesi, ülkede özgürlüklerin artması ve yaşanabilir olması hukuki reformlarla alakalıdır. Bütün bunlar dolayısıyla genç ve nitelikli hukukçulara ihtiyaç her geçen gün daha da artıyor. Bütün öğrencilerimize yaşamları boyunca mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum, yolları açık olsun.” dedi.

Duyduğu mutluluğu ifade eden Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise "Hukuk Fakültesinin bu mutlu gününde hep birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederken katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. 2018-2019 mezuniyet töreninin Milli mücadelenin başladığı şehir Samsun’da 19 Mayıs 1919’un 100. yılında kutlanıyor olması bu mutluluğumuzu daha da anlamlı kılmıştır. Üniversitemizi, fakülte hocalarımızı öğrencilerimizi ve siz velilerimizi tebrik ediyorum. Adalet devletin temelidir. Adalet olmadığı zaman devletler ve demokrasiler olmaz. Geçmişe baktığımızda her devlette adalet çok önemli olmuştur. Sizler adaleti tecelli ettirecek değerli kişiler olacaksınız. Sizlere tavsiyem mesleğinizi adil, dürüst ve erdemli yapmanızdır. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum, yolunuz ve bahtınız açık olsun. “ şeklinde konuştu.

Mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi Büşra Karakoç sevincini ve gururunu tüm katılımcılarla paylaştı.

Fakülte birincilikle bitiren Büşra Karakoç ikinci sırada yer alan Serra Polat ve üçüncülükle dereceye giren Emre Akalın ödül ve başarı belgeleri protokol tarafından takdim edildi. Dereceye giren ve mezun olan öğrencilere protokol üyeleri ve öğretim üyeleri tarafından başarı belgelerinin verilmesinin ardından, Hukuk Fakültesi Andı okundu. Tören, keplerin havaya atılması ile sona erdi.