OMÜ Vakfı Koleji "Vocabulary Game" Yarışması Düzenledi
14 Haziran 2019, Cuma - 11:21
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 13:55

OMÜ vakfı 4. sınıf öğrencileri İngilizce kelime eğitimi kapsamında ‘Vocabulary Game’ isimli yarışmada hem eğlendiler hem öğrendiler hem de tekrar ettiler.

İngilizce Zümresi ve Bilişim Teknoloji Zümresinin ortak düzenlemiş olduğu yarışmada, her öğrenci için özel olarak hazırlanan kelime grupları dijital ortam üzerinden yarışma formatı düzenine getirildi. Öğrencilere kelimelerin tanımları, açıklamaları İngilizce olarak verildi ve kelime adı istendi. İhtiyaç duyduklarında harf alarak yarışmaya devam eden öğrencilerin hepsi etabı başarı ile tamamladılar.

Bu etkinlik sayesinde yaklaşık 250 kelimelik bir kelime haznesini gözden geçirip tekrar eden öğrenciler, ekranlardan aşina oldukları bu yarışmanın keyfini yaşadılar. OMÜ Vakfının genç beyinleri aynı zamanda; İngilizce tanımı anlama, cevap verme ve süreyi kullanma gibi alanlarda deneyim yaşamış oldular.

Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma, bütün yaş gruplarına uygun düzenlenebilir formatı, yanı sıra da okul içi ve diğer okullar arasında İngilizce öğretimini daha keyifli hâle getirebilecek seviyesiyle dikkat çekti.