Çarşamba MYO’dan Gelecek Nesillere Anlamlı Bağış
12 Haziran 2019, Çarşamba - 15:34
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 13:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, mezun ve yeni öğrencileri desteğiyle Çarşamba Mithat Yılmaz İlkokulu ve Ortaokuluna kurulan “19 Mayıs 100. Yıl Kütüphanesi”nin açılış töreni gerçekleşti.

Açılış töreni;Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım,iş insanı Mithat Yılmaz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, İletişim Fakültesi ve Çarşamba Ticaret Borsası MYO öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Kütüphane, 19 Mayıs 1919’un 100. yılına özel olarak, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu akademisyenleri, mezun ve yeni öğrencilerin katkı ve destekleriyle hazırlandı. Okula, 2 bin 300’den fazla her yaşa hitap eden kitap, kütüphane araç gereci ve mobilya malzemeleri kazandırıldı. Rafların tasarımından odanın dekorasyonuna kadar tek tek ilgilenen MYO öğretim elemanları ve öğrencileri çocukların ilgisini çekebilecek bir kütüphane alanı oluşturdu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mithat Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulu’nun Müdürü Ufuk Güçlü “Okulumuzun ve öğrencilerimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kütüphanenin kazandırılmasında emeği geçen Çarşamba Ticaret Borsası Yüksekokulumuzun Müdürü Pof. Dr. İsmail Aydemir hocama, boyasından, her bir kitabın rafının yerleştirilmesine kadar sürekli burada mesaisini, emeğini harcayan başta Azize hocam olmak üzere Yüksekokulun değerli öğretim elemanlarına ve öğrencilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

“Üniversite çevresine ışık saçandır”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise törende bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek “Biliyorsunuz bu yıl 19 Mayıs 1919’un 100. yılını kutluyoruz. Bu anlamlı dönem içerisinde Üniversite olarak birçok etkinliğin içerisinde yer almaya çalışıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a ilk adımıyla başlayan milli mücadele Türk milletinin bütün dünyaya esareti kabul etmeyeceğinin ilanıydı, mihenk taşıydı. Sayısız kahramanlıklarla ispat edilmiş, bugünkü Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu gerçekleşmiştir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda emeği geçen herkesi rahmetle ve şükranla anıyorum.” dedi.

Eğitimin önemine vurgu yapan Rektör Bilgiç “Kütüphaneler eğitim için çok önemli, eğitim geleceğimiz için çok önemli, bu nedenle kütüphanede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversite çevresine ışık saçandır, biz de burada bunun en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. Kitaplar yavrularımızın kendilerini geliştirmelerinde ve çalışmalarında yararlı olacaktır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi. Siz sevgili öğrencilerimizin inşallah bir kısmı orada eğitimlerini sürdürerek bu ülkeye hizmet edecek, önemli uzmanlıklar ve gelişmeler kaydedeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kaymakam Yıldırım, Rektör Bilgiç, ilçe protokolü ve akademisyenler “19 Mayıs 100. Yıl Kütüphanesi”nin açılışını gerçekleştirdi, kütüphanede incelemelerde bulundu. Kütüphanenin kapısını el emekleri ile süsleyen Mithat Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ise kütüphanenin açılmasını büyük bir sevinçle karşıladı. Nota defteri şeklinde tasarlanan renkli kitap raflarınaki her türden çocuk kitaplarını ilgiliyle inceleyen öğrenciler kısa bir süre sonra kitapları okumaya koyuldu. Çocukların ilgilerini ve heyecanın gözlemleyen kütüphanenin kazandırılmasında rol oynayan öğretim elemanları ve üniversite öğrencilerinin duygulandıkları görüldü.

Kütüphanenin incelemesinin ardından İlk ve Ortaokul öğrencilerinin oluşturduğu  “e-twinning” adlı İngilizce çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezdi. Açılış töreni, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.