Geleneksel Kadir Gecesi Programı Gerçekleştirildi
31 Mayıs 2019, Cuma - 22:14
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:08

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kampüs Camiinin geleneksel hâle getirdiği Kadir Gecesi programlarının 8.’si yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Atakum Müftülüğü Cami Akademi işbirliğinde gerçekleştirilen programda katılımcılar iftarda oruçlarını açtı. İftarın ardından çay ikram edildi.

Akşam namazının eda edilmesinin ardından Kadir Gecesi dolayısıyla Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, ilahiler okundu. Daha sonra teravih namazı ve sahur programı ile programa katılanlar, Ramazan’ın ve Kadir Gecesi’nin manevi iklimini yoğun bir şekilde idrak etti.

Katılımcılar içinde bulunulan Ramazan ayı ve Kadir Gecesi’nin manevi atmosferini yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek programın düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve yönetimine teşekkür etti.

Sahura kadar devam edecek programa OMÜ Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Kemal Çayıroğlu ve Serap Sivrioğlu Sezer de katıldı.

Öte yandan Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına da bu özel etkinlikte çok sayıda kişi destek verdi.