Samsun Meslek Yüksekokulunun Mezuniyet Mutluluğu
31 Mayıs 2019, Cuma - 21:21
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:07

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu, Atakum Sanat Merkezinde düzenlediği mezuniyet töreniyle öğrencilerini geleceğe uğurladı.

Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan okul birincisi Özlem Karataş “Güzel anılar ve duygular eşliğinde bayrağı bizden sonraki arkadaşlarımıza teslim ediyoruz. Gururlu ve bir o kadar da hüzünlüyüz. Bugünlere gelmemizde büyük rol oynayan hocalarımıza ve ailelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Ülkemizin hizmetine ana eleman olarak 300 mezunumuzu uğurluyoruz”

Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener da “Bugün ayrı bir sevinçliyiz. Kurtuluşun ilk adımının atıldığı 100. yılda ülkemizin hizmetine ara eleman değil, ana eleman olarak yaklaşık 300 mezunumuzu uğurluyoruz. Bu başarı tablosu değerli akademisyenlerimize de ait. Onlar, öğrencilerimize mesleki eğitimin yanı sıra birey ve toplum sorumluluğunu, ekip çalışmasını da öğretti. Ailelere de bize emanet ettikleri evlatlarına iyi baktığımızı, elimizdeki tüm imkânlarla onlara iyi eğittim verdiğimizi söylemek istiyorum. Sizlerin de bu süreçte gösterdiğiniz fedakârlıkların meyvesini toplama zamanı geldi.” İfadelerini kullandı.

Mezun öğrencilere Allah’ın verdiği aklı iyi şekilde kullanmaları tavsiyesinde de bulunan Müdür Güray Erener şunları söyledi “Kendi çıkarlarını göz ardı ederek ülkesi ve milleti için fayda oluşturan olmak en zorudur. Bugün yeni ve daha büyük sorumluluklar yüklendiniz. Kendini geliştirmek, sürekli yeni şeyler öğrenmek, iş hayatında iyi bir çalışan ve insan olabilmeyi davranışlarınızla göstermek bunlardan bazıları. Mezuniyetinizi tebrik ediyor, sizi sevgi ve iyi dileklerle uğurluyorum. Allah bahtınızı açık etsin.”

“Sizler artık bu üniversitenin hem mezunusunuz hem de mensubusunuz”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in selam ve sevgilerini ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise öğrencileri, onları yetiştiren akademisyenleri ve ailelerini tebrik etti. Kendisinin de bir OMÜ mezunu olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Mehmet Ali Cengiz “Önemli bir üniversiteden mezun oluyorsunuz ve yaşınız ilerledikçe bunu daha iyi anlayacaksınız. Dolayısıyla sizler artık bu üniversitenin hem mezunusunuz hem de mensubusunuz. Mezun olmak demek üniversiteyle bağınızı koparmak demek değil. Öncelikle size Üniversitemizin mezunlar sistemine üye olmanızı tavsiye ediyorum. Biliyorsunuz ki üniversiteler artık mezunlarının başarılarıyla da değerlendiriliyor.” dedi.

Mezun öğrencilerin OMÜ’den iyi bir eğitim ve donanımla mezun olduğunun altını çizen Rektör Yardımcısı Cengiz “Bu sayede inanıyorum ki mezunlarımız iş hayatına katılmakta ve adapte olmakta zorluk çekmeyecekler. Hepsine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından OMÜ Müzik Eğitimi Bölümü öğrencileri, icra ettikleri müzik dinletisiyle törene renk kattı.

Dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ve tüm mezunlara başarı belgelerinin verilmesiyle devam eden törende; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz okul birincisi Özlem Karataş’a, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak okul ikincisi Ali Furkan Aslan’a, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener ise okul üçüncüsü Melissa Özdümer’e hediyesini takdim etti.

Törende Samsun Meslek Yüksekokulu Futbol Takımı madalya alırken Samsun Meslek Yüksek Okulu Basketbol Takımı ve Samsun Meslek Yüksekokulu Voleybol Takımına başarı belgeleri ayrıca verildi.

Başarı belgesini alan öğrencilerin mezuniyet sevinciyle keplerini fırlatmasıyla tören sona erdi.