Terme MYO’da 85 Öğrenci Kep Attı
31 Mayıs 2019, Cuma - 19:31
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 14:11

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksekokulunun 2018-2019 eğitim- öğretim yılı mezunu 85 öğrenci, düzenlenen törenle mezuniyet sevincini yaşadı.

Yüksekokulun Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Terme KYK Müdürü Fikri Sayılır, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını, mezunlar adına okul 1.’si Ceren Korkmaz yaptı ve mezun olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

“Bize emanet ettiniz, emanetinize iyi baktık”

Gururlu ve mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, “Sizler bizlere en değerlilerinizi 2 yıl önce emanet ettiniz. Bizler de onları mesleki olarak donattık, emanetinize iyi baktık. Şimdi onları daha donanımlı bir şekilde size teslim ediyoruz. Bugün onların günü, mutlular. Bizler de bu mutluluklarına ortak oluyoruz. Buradan başarıyla ayrılan gençlerimiz, mesleki olarak donanımlı, farklı düşünebilen, girişimci ve özgüveni yüksek mezunlar olarak avantajlı durumda olacaktır. Bu düşüncelerle öğrencilerimize gelecek yaşamlarında başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” diye konuştu.

“Hayatınız boyunca başarı ve mutluluklar diliyorum”

Konuşmasında ilk olarak velilere seslenen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı ise, “Sizler iyi bir gelecek elde etmeleri için çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de onları çağdaş bilgilerle donatmaya çalıştık. Onları mezun etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi. Öğrencilere hitap eden Batı, “Bizler sizleri bilgi ile donattık ama bilgi statik bir şey değildir. Sürekli gelişir. Ömrünüz boyunca yeni ve iyi şeyler üretmek için çaba sarf etmelisiniz. Mezunlar Koordinatörlüğümüz aracılığıyla bizlerle irtibatınızı devam ettirmenizi istiyorum. Gençlerimizi yeni bir hayata uğurlarken, hayatınız boyunca başarı ve mutluluklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Sizler bizim aydınlık geleceğimizin teminatısınız”

Mezuniyet coşkusuna ortak olan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç da mezun olan öğrencilere başarı dileklerini ileterek, “Bugün öğrencilerimizin öğretim hayatından sonra verimli olacakları, ülkemize katkı sunacakları ilk gün. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok veciz bir sözü var ‘Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür.’ Peygamber Efendimiz de bir Hadis-i Şeriflerinde ‘Vatan sevgisi imandandır’ demiştir. Sizlerin bu çerçevede ülkemiz için, şehrimiz için çok güzel hizmetler üreteceğinize yürekten inanıyorum. Sizler bizim aydınlık geleceğimizin teminatısınız.” dedi.

Konuşmaların ardından okul 1.’si Ceren Korkmaz, dönem birincilerinin yer aldığı yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından ise bölümlerinde dereceye girenlere başarı belgeleri ve hediyeleri, yine mezun öğrencilere de başarı belgeleri verildi. Tören öğrencilerin kep atmalarıyla son buldu.